08 12 Solistes Filarmónica Checa baixawTot el sentiment eslau serà desplegat pels Solistes de la Filharmònica Txeca a l’Auditori Pau Casals, el proper dimarts, 16 d’agost, a les 20:30h, dins del 36è Festival Internacional de Música Pau Casals.

La formació orquestral va ser fundada l'any de 1996, com a conjunt Sextet de la Filharmònica Checa, ampliat, posteriorment, pels més prestigiosos membres de la Filharmònica. Al capdavant de la formació, l'extraordinari violinista Jiří Vodičca. Entre altres membres podem citar el cap del grup de violoncels, František Host, i el cap del grup de les violes, Jaroslav Pondělíček, els qui pertanyen als millors músics de la Filharmònica Txeca.

La música txeca del segle XIX té en Smetana i en Dvorak els seus dos màxims exponents, autèntics creadors de l’escola nacionalista txeca que al segle XX tindrà insignes continuadors com Leos Janacek o Bohuslav Martinu. Però no caldria oblidar d’altres autors —com Joseph Suk— que, malgrat no tenir la rellevància dels anteriors, també van posar el seu granet de sorra per fer de la música txeca una de les escoles de referència a Europa.

Interpretaran, doncs, obres d’aquests grans autors txecs. Del gran i més conegut compositor txec, Antonin Dvorak, en sentirem diferents peces. Els Valsos Op. 54, obra composta de 8 valsos per a ser tocats només per a piano, el mateix compositor en va arranjar dos, el número 1 i el número 4, per a orquestra de corda, i seran aquests arranjaments que sonaran a l’escenari de l’Auditori Pau Casals. Les Danses Eslaves, Op. 48 seran les que peces que tancaran el repertori de Dvorak i el concert-

Entre mig de les obres de Dvorak, dos autors txecs més voldran fer sentir la seva veu. Per una banda, Joseph Suk, alumne i gendre de Dvorak, farà acte de presència amb la seva obra La Meditació sobre el Coral de San Veceslau.
El tercer i últim compositor txec que s’escoltarà a l’Auditori Pau Casals serà en L. Janacek del que podrem sentir la seva Suite per a cordes Op. 3, que malgrat ser una de les primeres obres de l’autor, és una petita meravella que ens pot motivar a escoltar altres obres d’aquest autor encara poc conegut.



©2019 Ajuntament del Vendrell