08 12 Concert familiarwEn commemoració del centenari de la mort d’Enric Granados (1867-1916), el Festival Internacional de Música Pau Casals dedica el seu concert familiar d’enguany a descobrir més sobre la figura d’aquest gran compositor lleidatà. Serà el proper diumenge 14 d’agost, a les 19.30h.

Enric Granados, l’excepcional pianista i compositor de Lleida, és la figura central d’aquest concert participatiu en el què el Trio Vinea interpreta les seves obres més famoses.

L’espectacle s’estructura a partir del Trio op. 50 per a piano, violí i violoncel, una obra que Granados va compondre als 27 anys. Els diferents moviments de l’obra serveixen per reviure alguns dels episodis de la vida de l’autor, com el seu naixement a Lleida, els estudis a Barcelona, l’etapa a París o el darrer viatge a Nova York.

La música la interpreten les membres del Trio Vinea: Carmina Font, violí; Núria Beltran, violoncel i Montse Ríos, piano i la conducció del concert és a càrrec de David Puertas, el divulgador musical més actiu del país.

El Trio Vinea va ser format l’any 2011 per tres professores de l’Escola de Música de Vilafranca amb llarga experiència professional com a solistes del seu respectiu instrument. Com a grup de cambra han actuat a diferents escenaris del país, especialment al Penedès i la Catalunya Central.

David Puertas és músic i periodista i des de fa 20 anys es dedica a la divulgació musical. Ha presentat centenars de concerts i és autor de dotzenes d’espectacles encarregats per les principals institucions musicals del país: l’Auditori, el Palau de la Música, el Festival Pau Casals, la Banda Municipal de BCN, l’Orquestra Nacional d’Andorra, la de Lleida, la de Vilanova, la Camerata XXI...



©2019 Ajuntament del Vendrell