08 03 cambra terrassa 48 webEl dijous 11 d’agost, a les 20:30 h, el Festival Internacional de Música Pau Casals proposa un menú musical que serà servit per l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 (OCT48) amb l’ajut de la cap de sala Alícia Pérez i del xef Quim Termens.

És cert que, d’una o altra manera, totes les orquestres tenen present que allò que programen ha d’arribar al públic, però en aquest concert la proposta és fer una passa més enllà i que sigui el públic mateix el que triï el menú. L’ideal hagués estat posar-se en contacte prèviament amb tots i cadascun dels assistents, preguntar-los per les seves preferències, confeccionar el programa i assajar-lo. Davant la dificultat d’aquest procediment, l’orquestra ha decidit preparar nou obres diferents i que la tria sigui in situ per decidir quines són les quatre que finalment es tocaran. Hi ha 24 combinacions possibles. Quina es viurà?

La proposta comença amb una obra del Barroc i segueix amb una del Classicisme. Fins aquí no hi ha d’haver massa conflictes. Però quan s’arriba al plat principal, la cosa s’anima: o una simfonia de Haydn, elegant i plena de gràcia, o una proposta contemporània sobre música dels Beatles, simpàtica i divertida. Les postres, ben variades però totes elles ben dolces, clouran una vetllada en què s’haurà pogut practicar el difícil art de triar un programa... que no és poca cosa!

L’equip de la cuina musical, l’OCT48, fundada l’any 2000, és una formació estable especialitzada en el repertori escrit per a cordes i, que en la seva recerca de literatura per a orquestra de cordes, l’OCT48 ha realitzat primeres audicions a Catalunya de nombroses obres per a aquesta formació i també a nivell europeu, destacant-ne l'estrena continental de The Passion of Mary de Howard Blake amb el mateix compositor a la direcció, així com estrenes d’obres d'autors catalans com A. Guinovart, M. Caselles, J. Cornudella, T. Peire, A. Puig, F. Cruixent, J. Ll. Guzman.

El xef de L’OCT48 és Quim Térmens, músic sabadellenc, i la cap de sala, l’Alícia Pérez, és actriu teatral i televisiva i que, entre d’altres papers, destaca en el personatge de Marta Giralt en la sèrie La Riera de TV3.



©2019 Ajuntament del Vendrell