08 02 Da Camera baixawAquest proper dissabte 6 d’agost, a les 20:30h, el Festival Internacional de Música Pau Casals presenta l’Orquestra de cambra Da Camera, dirigida per Peter Hanson, a l’escenari de l’Auditori Pau Casals.

Aquesta important formació orquestral oferirà un programa musical del què en destaca la transcripció per a orquestra de corda de G.Mahler del Quartet número 14 de F. Schubert, conegut també amb el sobrenom “La mort i la donzella”. El poeta Alemany Matthias Claudius va escriure un poema en forma de diàleg entre dos personatges, la Mort i la Donzella, que és el que Schubert va utilitzar per escriure aquesta obra. El poema que parla d'una jove moribunda i de les seves reaccions davant la imminència de la seva fi, davant la presència de la mort.

Acompanyaran a aquesta magnífica obra de cambra el Divertiment per a cordes KV 137 de W.A. Mozart, una obra concebuda per a ser tocada entreactes o en concerts privats de nobles o mecenes del segle XVIII. L’altra obra que clourà la primera part del concert serà el Concert per a violí i orquestra BWV 1042 de J.S.Bach, una de les obres per a violí solista que probablement estaven destinades al primer violí de l’orquestra de Köthen, Joseph Spiess, estructurada segons l’esquema vivaldià de tres moviments ràpid-lent-ràpid i que oposen clarament les intervencions del solista a les de l’orquestra.

L’orquestra de cambra Da Camera rep el seu nom en homenatge a l’Associació Música da Camera, fundada el 1913 i que, dirigida artísticament per Pau Casals, va crear una potent tradició filharmònica que va situar Catalunya al centre de l’activitat musical internacional, tot convidant intèrprets de la talla d’ Stravinsky, Falla, Prokofiev, Rubistein o Strauss.

En aquesta ocasió, el director i concertino de l’orquestra serà Peter Hanson, concertino l’Orchestre Révolutionnaire et Romantique durant més de 25 anys i de l'Orquestra Philharmonia sota la batuta de Rostropovich i director de Orquestra Simfònica de Singapur, Kymi Simfonia de Finlàndia i l’Orquestra Da Camera de Barcelona.



©2019 Ajuntament del Vendrell