08 02 rp torneig manchón1 webLa platja de Coma-ruga acollirà el proper dissabte 6 d'agost de 2016, des de les 4 de la tarda, la 19a edició del Torneig de futbol platja Eduard Manchón i 6è Memorial, organitzat per la Penya Barcelonista de Coma-ruga.

A l'acte de presentació, que va tenir lloc ahir a l'Ajuntament del Vendrell, hi van assistir l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; el regidor d'Esports, Ferran Trillas, i el president de la Penya Barcelonista de Coma-ruga, Josep Maldonado. El president de la Penya, Josep Maldonado, va definir el Torneig Eduard Manchón com "l'esdeveniment més emblemàtic del món penyístic del Barça i com un referent del lleure i l'esport a la Costa Daurada". Maldonado va recordar que l'objectiu principal de la festa és recordar i homenatjar la figura de l'exjugador del Barça Eduard Manchón, a qui va definir com "un gran esportista i una gran persona".

El Torneig començarà amb un partit de jugadors del grup Amics d'Eduard Manchón, format per una quarantena de veterans del Barça de més de 55 anys.


Durant el torneig, es faran diferents homentages i actes com l'actuació de la Batucada Picarol, les "cheerleader" del Barça, exhibició de petanca amb la quatre vegades Campiona del Món, Rosario Inés Lizon,... Es farà homenatge a l’exjugador del FC Barcelona Ferran Olivella per la seva trajectòria esportiva i en condol per la pèrdua recent de la seva dona, i es farà un emotiu memorial a Manel Vich, "speaker" del Camp Nou durant 60 anys i que ens va deixar el passat mes d’abril.
Per últim, es celebrarà el clàssic partit entre la Penya Barcelonista de Coma-ruga i l'equip de les estrelles (STAR TEAM) amb exfutbolistes professionals del Barça, esportistes, presentadors de TV3 i altres mitjans, humoristes, actors, etc., com: Pep Plaza, Artur Peguera, Marc Coma, Lluis Fabregas, Toni Closa... A la sortida dels jugadors d’aquest partit, la presentació i animació anirà a càrrec de l’animador del Barça, Pep Callau. Els "speakers" de tot el Torneig seran els germans Cansino.
A banda de futbol, a la sorra de la platja de Coma-ruga hi haurà més actuacions al llarg de la tarda (a la mitja part): actuació castellera dels Nens del Vendrell i diversos xuts d'honor a càrrec de personatges famosos com Lucrecia, Pere Tàpies, Bakero, Josep Pons i M. Coma. També, al final, hi haurà un penal solidari entre actors dels programes de TV3 Polònia i Crackòvia, com Pep Plaza i Toni Albà. Paral·lelament al Torneig, i aprofitant aquest esdeveniment, se celebrarà el 2n Torneig de bitlles catalanes Eduard Manchón.


Al vespre, a la pista esportiva de l'escola Els Secallets, es durà a terme un sopar de les penyes del Barça, en què també continuarà l'homenatge a Eduard Manchón, Manel Vich i Ferran Olivella i que inclourà diverses actuacions i sorpresas, com l’Agustí dels Diablos, Santi dels Mustang...


Enguany, el Torneig Eduard Manchón també es bolcarà en una iniciativa solidària; en concret, amb l’ONG Duchenne Somriures Valents, una associació sense ànim de lucre que té com a finalitat buscar recursos per dedicar-los a la investigació de la malaltia Duchenne i Becker.


Josep Maldonado també va voler destacar i agraïr a la trentena de voluntaris, als membres i socis de la Penya Blaugrana de Coma-ruga, que fan possible aquest acte així com també a tots els assistents que any rere any no es volen perdre aquesta cita a la Platja de Coma-ruga.


L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, i el regidor d’Esports Ferran Trillas, van valorar que el Torneig estigui plenament consolidat com un referent esportiu, lúdic i turístic dels estius al Vendrell amb la presència de personalitats, esportistes, presentadors del món de la televisió, actors, humoristes...


Cartell



©2019 Ajuntament del Vendrell