01 The New Catalan EnsemblewLa 28a edició del Festival de música tradicional Música a la Vila començarà el dimecres 3 d’agost, a les 22 h, a la plaça del Tívoli del Vendrell, amb The New Catalan Ensemble, que presentarà el seu nou projecte titulat Ruralisme il·lustrat.

Aquesta formació està integrada per Manu Sabaté (gralla, clarinets i direcció musical), Anna Ferrer (veu), Adrià Grandia (viola de roda i gralla), Magí Canyelles (tenora i saxo tenor), Bernat Torras (percussió), Martí Hosta (percussió), Cisco Cardona (guitarra) i Sílvia Isach (videoprojeccions).

The New Catalan Ensemble és una formació de caràcter estable, encapçalat pel multi instrumentista Manu Sabaté, que neix amb la voluntat d’incorporar el so dels instruments tradicionals catalans a d’altres àmbits musicals, partint de la fusió com a vehicle d’expressió artística. Músics d’estil i procedència diversa acosten els seus respectius llenguatges en un exercici que, en la seva segona producció, investiga les arrels musicals ètniques.

Ruralisme il·lustrat és el títol del nou projecte d’aquesta formació. Ruralisme en tant que evoca el passat (idealitzat i imaginat) present fora de l’urbs, un entorn que ha conservat els valors més atàvics de la cultura, on senzillesa i rudesa esdevenen qualitats destacades. Il·lustrat perquè converteix allò més visceral, més brutal, en una obra d’art per ella mateixa i perquè troba l’equilibri just entre la urbana pretensió altiva i l’autenticitat del món rural.

En cas de pluja, aquest concert es farà a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, situat a la mateixa plaça del Tívoli.



©2019 Ajuntament del Vendrell