cartell A3 festa pirata 2016wLa Festa pirata, Bótes i Vi tornarà a envair Sant Salvador del 29 al 31 de juliol amb parades d’artesania i alimentació, recreacions, atraccions, tast de vins i gastronòmic, música i activitats familiars.

L’espai conegut popularment com “la plaça de les palmeres” del barri marítim de Sant Salvador tornarà a ser l’epicentre de la Festa pirata que rememora els atacs de pirates moriscos que havia patit aquesta platja a l’època medieval, un dels motius pels quals es va traslladar la població cap a l’interior. Cal recordar que Sant Salvador, al voltant de la seva ermita romànica, va ser l’origen del Vendrell que coneixem avui.

D’altra banda, enguany hi tornarà a tenir una especial presència l’espai dedicat als vins i caves del Baix Penedès, amb el qual, sota el títol de Bótes i vi, es vol recordar l’antic port de Sant Salvador que, des del segle xviii fins al primer quart del segle xx, va tenir una important activitat d’exportació de vi i aiguardent, i d’importació de fusta i cèrcols per als boters de la zona, entre d’altres productes.

Amb aquest esdeveniment lúdic i festiu, ambientat per l’empresa Esfera Serveis Culturals, s’ofereix un atractiu més a les platges del Vendrell en ple estiu, tot recordant les arrels històriques de la nostra població.



©2019 Ajuntament del Vendrell