Balanç-1any-governwEls tres socis de govern del Vendrell (PSC, CIU i ERC) van fer aquest passat dijous al migdia un acte de balanç del primer any al capdavant de la gestió de l'Ajuntament del Vendrell.

Els tres partits van mostrar la seva satisfacció per haver pogut acomplir o, si menys no, posar en marxa, un 70% dels acords adoptats a l'inici de mandat, tot i estar en minoria i amb un consistori molt fragmentat, amb 5 grups a l'oposició. En concret, segons l'alcalde, Martí Carnicer, durant aquest primer any "el govern ha fet o ha iniciat el 70% de les qüestions que ens plantejàvem, com ara la reorganització interna de l'Ajuntament per millorar l'eficiència, la revisió dels contractes, la posada en marxa del Portal de Transparència i la seu electrònica, l'increment de la participació ciutadana amb el programa "Regidors al barri", l'aprovació d'ordenances fiscals amb propostes d'efectes socials i d'altres per incentivar l'activitat econòmica o la previsió de fons per iniciar la revisió del POUM, entre d'altres".

Carnicer va afegir que un dels temes pendents és l'elaboració del Pla d'Acció Municipal (PAM), que havia d'estar llest pel 31 de desembre passat. En aquest sentit, l'alcalde va explicar que aquest retard ha estat motivat, principalment, per la profunda reorganització interna que s'està duent a terme de l'Ajuntament i, d'altra banda, per la possibilitat de rebre els fons europeus sol·licitats, d'una quantia molt important (12M€), que farien variar els plantejaments del PAM. En tot cas, Eva M. Serramià ja va apuntar que moltes de les accions engegades durant aquest any de govern ja estarien incloses en el Pla d'Actuació Municipal.

Respecte al fet de governar en minoria, els tres caps de llista van destacar la voluntat i alhora la necessitat de buscar permanentment el màxim consens amb la resta de forces polítiques del consistori per tirar endavant els temes més rellevants de la gestió municipal. Així, per exemple, es van recordar els amplis acords que s'ha arribat amb qüestions com la nova ordenança de terrasses o la sol·licitud de fons europeus.

Martí Carnicer, Eva M. Serramià i Josep Marrasé van ser entrevistats en directe per Ràdio el Vendrell, en un programa especial emès des de la Sala Polivalent de l'Escola Municipal de Música Pau Casals, que també va comptar amb la participació de diversos periodistes de mitjans locals i comarcals.

El programa íntegre s'emetrà aquest cap de setmana per Televisió El Vendrell i es pot veure també a la pàgina web de RTV el Vendrell en el següent enllaç: http://goo.gl/Gthacj



©2019 Ajuntament del Vendrell