biblioteca webA pocs dies de l’arribada de la Festa Major del Vendrell, des de la Biblioteca Pública Terra Baixa s’han dissenyat diferents activitats que s’inclouen dins del programa d’activitats d’aquesta celebració.

L’acte principal tindrà lloc el dimecres dia 20 de juliol a les 19 hores, i consistirà en la xerrada “Els programes de Festa Major: l’evolució d’una invitació”, a càrrec de l’historiador vendrellenc Pere Ferrando, que servirà també per fer pública una important descoberta documental.

En acabar la conferència es procedirà a l’acte d’inauguració de l’exposició “De vigílies al dia del gos. Exposició de programes de la Festa Major del Vendrell”, un recull d’aquest tipus de documents de diferents anys que es podran veure en diferents espais de la biblioteca. Els cartells es mostraran agrupats per temàtiques, i, així, es podran veure els que tenen com a motiu principal els grups de cultura popular, el campanar de l’església, l’Àngel de Tobies, etc.

Després del recorregut per l’exposició, i cap a les 19.45 h., es procedirà a donar a conèixer l’espai virtual “Biblioteca Digital Vendrellenca”, una pàgina web on es podran consultar documents digitalitzats del fons de col·lecció local de la biblioteca corresponents a Àngel Guimerà, els cartells de Festa Major del Vendrell i altres publicacions antigues.

Dins dels actes relacionats amb la Festa Major, cal esmentar també les dues sessions de les Colles de la Lectura que cada estiu organitza la biblioteca. En aquesta ocasió, les sessions tindran lloc el dimarts dia 19 i el dijous dia 21, i tindran com a tema central el dels castells.



©2019 Ajuntament del Vendrell