07-06 rp menjadors casals estiu1 webPer quart any consecutiu, l’Ajuntament i la societat civil del Vendrell han unit esforços per continuar el projecte dels ajuts de menjador dels Casals d’Estiu, que es va iniciar fa tres anys, per garantir una bona alimentació a tots els nens i nenes del municipi i, en especial, a tots aquells que per motius econòmics i familiars es troben en una situació de més vulnerabilitat.

En concret, es tracta d’infants que durant l’estiu es queden sense la beca de menjador escolar i per tant se’ls ofereix la possibilitat d’anar als Casals d’Estiu per tenir garantit almenys un àpat diari. Enguany, durant els mesos de juliol i agost, un total de 142 nens i nenes es beneficiaran dels ajuts per poder-se quedar a dinar als Casals del Vendrell, a l’escola Àngels Garriga, i a Coma-ruga, a l’escola Pla de Mar, amb un total de 2.010 menús. Cal dir que no tots els infants acudiran al menjador durant tot l’estiu. El servei s’organitza per torns (nou setmanes) i des de Serveis Socials es determina el nombre de setmanes que hi pot anar cada infant en funció de les seves necessitats familiars. D’altra banda, cal dir que les famílies paguen una petita part dels Casals.

A més, aquest any l’Ajuntament del Vendrell també col·labora amb la Fundació Pere Tarrés en l’organització d’un casal d’estiu a l’Escola Teresina Martorell, on participen 30 nens i nenes del Vendrell que, a part de les activitats lúdiques i esportives, gaudeixen també del servei de menjador.

El regidor de Serveis Socials, Rafel Gosalvez, ha volgut agrair la tasca voluntària del Paco Azuaga, la Creu Roja i la Misión Carismàtica. El servei de menjador també és possible gràcies a la col·laboració de la Regidoria d'Infància que realitza els Casals d'estiu en conveni a les entitats de lleure del Vendrell: l’Agrupament escolta Tant com puc, l’Esplai Zig-zag i l’Associació Trèvol.©2019 Ajuntament del Vendrell