06-13 musicavis2 webEl passat dilluns al matí, alumnes de 4t d'ESO de l'institut Mediterrània van fer el ja tradicional concert de flauta amb una projecció audiovisual al Centre cívic L’Estació. Aquesta activitat s'emmarca en el projecte MUSICAVIS, que enguany arriba a la seva cinquena edició. És una proposta educativa impulsada pel seminari de Música de l'institut Mediterrània del Vendrell, que compta amb la col·laboració de l'Àrea de Gent Gran de l'Ajuntament del Vendrell i del mòdul d'Imatge i so de l'Escola d'Oficis.

En aquest projecte, els alumnes es preparen en el coneixement del llenguatge musical i la pràctica instrumental per tal d'assolir un repertori musical atractiu i interessant per a persones de la tercera edat. Durant el curs escolar, es dur a terme un treball amb un col·lectiu, amb l'objectiu de generar una comunicació enriquidora per a ambdues generacions implicades, la qual és el pilar fonamental del projecte, ja que es vol facilitar un apropament emocional i una creació d'empatia entre el públic i l'alumnat. Aquesta comunicació té lloc des de diferents vessants. D'una banda, des del vessant auditiu, mitjançant el treball musical i, d’una altra banda, des del vessant més visual, mitjançant la projecció de diverses fotografies aportades pels alumnes i pel públic assistent, per tal de fomentar una proximitat i una millor coneixença de tots els implicats en l'activitat. Finalment, una lectura de poemes amb acompanyament musical completa l'acte.

Un any més, els alumnes del mòdul d'Imatge i so de l'Escola d'Oficis del Vendrell s’han sumat al projecte, amb l'objectiu de fer un reportatge tant de la part prèvia com de la realització de l'acte final.



©2019 Ajuntament del Vendrell