06-08 Consum1wAquest matí, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, la Regidoria de Serveis Socials i CONSUM Cooperativa, han oficialitzat un acord de col·laboració gràcies al qual el supermercat CONSUM del Vendrell aportarà els aliments del seu “Programa Profit” de gestió responsable d’aliments per a dos projectes solidaris que es duen a terme a la vila.

En concret, cada dia, els excedents d’alimentació, higiene i neteja aptes pel seu consum o per a l’ús seran recollits per voluntaris de Creu Roja i lliurats a Càritas del Vendrell. De fet, com a prova pilot, ja fa un mes que s’ha iniciat aquesta col·laboració, tot i que avui se n’ha fet la presentació pública.

El “Programa Profit” de CONSUM permet aprofitar el menjar que es retira de la venda però que és apte per al consum: la majoria dels aliments donats corresponen a productes frescos, envasats i pròxims a la seva data de caducitat, de les seccions de xarcuteria al tall, fruites, verdures, alimentació dolça i làctics, principalment.

Gràcies al conveni signat avui, aquest aliments nodriran el Centre de Distribució d’Aliments que Càritas gestiona en col·laboració amb la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell des de l’any 2012 i que, mensualment, atén unes 340 famílies necessitades de la vila.

També una part d’aquest excedent alimentari es destinarà al Taller de Cuina i d’Aprofitament d’Aliments, un servei per ajudar les persones més necessitades del Vendrell en què aprenen a optimitzar els aliments a l’hora de cuinar-los i que des de fa quatre anys també impulsa la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell amb l’ajut de diversos voluntaris.

Núria Riba, directora de Relacions Institucionals de CONSUM Cooperativa, ha destacat que el Programa Profit és possible, sobretot, a la tasca solidària i constant d’entitats socials i voluntaris que permeten “no malbaratar aliments i donar-los una segona oportunitat” i, en aquest cas, ha agraït la predisposició de Càritas i Creu Roja del Vendrell.

El regidor de Serveis Socials, Rafel Gosalvez, ha destacat les facilitats de CONSUM Cooperativa per col·laborar amb els projectes solidaris del Vendrell i ha avançat que s’estan mantenint converses amb altres grans superfícies de la vila, Carrefour i Esclat, per arribar acords semblants.



©2019 Ajuntament del Vendrell