07-08 aparador3wEl passat 1 de juny es va posar en marxa la sisena edició de la campanya de dinamització comercial del Pla de Barris, "Barris antics. Molt per descobrir, molt per oferir". Al Vendrell, com a la resta dels 32 municipis catalans on s'impulsa enguany aquesta iniciativa, comprar als comerços participants pot tenir premi.

Per participar en els sortejos només cal omplir les butlletes que es troben als establiments del nucli històric adherits i identificats amb el corresponent cartell.

Durant aquest mes les persones que comprin als comerços adherits dels 32 municipis podran optar als premis aportats per totes les poblacions participants. Cada població repartirà 2.500 euros en premis (estades, visites guiades, dinars, esmorzars de forquilla, productes típics...de 32 municipis).

Al Vendrell, es sortejaran els 32 premis de Catalunya i tots els obsequis, vals de descompte i serveis oferts pels comerciants participants. Amb tot això es faran 16 lots. Tots els premis estan exposats durant aquest mes de juny en un local del carrer Doctor Robert, 32. La seva propietària ha cedit l'aparador durant les setmanes que dura la campanya. El sorteig es farà el dia 6 de juliol.

Aquesta sisena edició de la campanya "Barris antics. Molt per descobrir, molt per oferir" posa en evidència el creixement exponencial que ha tingut aquesta iniciativa, que ha anat augmentant en nombre de participants any rere any. Es tracta d'una campanya que ha anat creixent anualment i que aquest 2016 compta amb la participació de 32 municipis de Catalunya, enfront dels 30 de l'any passat; tots ells amb el tret comú d'estar adherits a la xarxa de Pla de Barris al nucli antic. De la comarca del Baix Penedès, també en prenen part Calafell i l'Arboç.

Un cop més, l'objectiu de la iniciativa comercial és doble: donar a conèixer i potenciar el comerç de proximitat dels nuclis antics i aconseguir donar a conèixer els diferents territoris. I, una edició més, la campanya està liderada pel municipi del Vendrell, que promou i coordina el seu desenvolupament en tots els municipis que hi participen. En concret, al Vendrell la campanya està organitzada per l'Ajuntament del Vendrell, amb la col·laboració del Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT).

La campanya es va presentar el passat dijous 26 de maig a Barcelona, en un acte presidit per la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs i al qual també hi van assistir l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, i la regidora de Turisme, Eva M. Serramià.

La Xarxa de Barris amb Projectes, formada per ajuntaments que impulsen plans de millora de barris, fa aquestes campanyes amb l'objectiu de potenciar i dinamitzar el comerç urbà de proximitat en els nuclis antics, per millorar la qualitat de vida i la cohesió social.

La campanya, amb el lema Durant el mes de juny, comprar al barri té premi, es va posar en marxa l'any 2011 i llavors s'hi van adherir 8 municipis. Ara, la seva sisena edició es consolida amb la participació de 32 viles i ciutats d'arreu del territori: Arbúcies, Balaguer, Besalú, Calafell, Caldes de Montbui, Centelles, Cervera, el Vendrell, Falset, Figueres, Hostalric, la Bisbal d'Empordà, la Pobla de Segur, la Selva del Camp, les Borges Blanques, l'Arboç, Llagostera, Lleida, Mediona, Mollerussa, Móra d'Ebre, Roda de Ter, Roses, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Quintí de Mediona, Solsona, Súria, Torelló, Tortosa, Ulldecona, Vic i Vilanova del Camí.

La campanya compta amb el suport de la Generalitat, la Pimec, la Confederació de Comerç de Catalunya i aquest any, per primer cop, també té el suport de les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

 

Més info: Facebook - Comprar al Barri Antic del Vendrell TÉ PREMI



©2019 Ajuntament del Vendrell