06-03 liberman alt picassowFa uns dies sortien del Vendrell en direcció al Canadà les escultures i obres d’Apel·les Fenosa que s’exhibiran del 18 de juny al 6 de novembre al Musée d’ Art Contemporaine de Baie-Saint-Paul (Québec). La mostra “FENOSA-PICASSO, UNE AMITIÉ” és la primera de Fenosa en un museu americà.

Els anys 1960 i 1961, havia exposat a Nova York, a la coneguda galeria Paul Rosemberg, que representava també Picasso, però mai havia fet una mostra individual en un museu, donada la dificultat de transportar obres de grans dimensions.

En aquest cas ho fa de la mà de Picasso, però també de Jean Cocteau, Paul Eluard, Coco Chanel i Tristan Tzara. El tema de l’exposició és, precisament, l’ amistat entre Picasso i Fenosa, on es creuen aquest poetes i la dissenyadora.

Fenosa va conèixer Picasso l’any 1924 i va mantenir una amistat fidel fins a finals dels anys quaranta, quan Picasso deixa de viure a diari a París per anar al sud de França i Fenosa fa el mateix uns anys després, quan compra la casa del Portal del Pardo al Vendrell.

La relació entre tots dos va ser tan prolífica que Fenosa va convertir-se en l’artista contemporani de Picasso més ben representat a la seva col·lecció privada, amb més d’un centenar d’escultures que va conservar en vida. Ara, els seus hereus, conserven aquestes escultures de Fenosa i Bernard Ruiz Picasso, a través de la Fundación Almine y Bernard Ruiz-Picasso ha cedit les seves obres per aquesta mostra i ha ajudat a la Fundació Apel·les Fenosa per tal que sigui possible. La mostra compta també amb el suport de l’ Institut Ramon Llull.

S’exposen al Canadà més d’ un centenar d’ obres, amb escultures, dibuixos i obres de Picasso, així com de Cocteau, Eluard, Tzara i Coco Chanel.

L’exposició coincideix amb els treballs de reforma de la terrassa de la Casa del Portal, rehabilitada a través de l’ajut de la Generalitat de Catalunya.

 

Foto: Fotografia del taller de Picasso. (A. Liberman)



©2019 Ajuntament del Vendrell