05-31 Diplomes taller llengua cultura catalana webAquesta setmana s’han lliurat els diplomes a les persones que han assistit al Taller de Llengua i Cultura, en el qual es pretén impulsar el català com a llengua habitual de comunicació i evitar, així, les barreres relacionades amb el seu coneixement i ús.

A la vegada, de forma transversal, es treballen altres aspectes, no menys importants, com ara el civisme i les normes de convivència des d'una perspectiva intercultural. Aquesta convivència passa per conèixer els drets i les obligacions dels ciutadans, ja sigui al món laboral, la sanitat, els serveis socials i l'educació.

Les línies d'actuació del Taller de Llengua i Cultura es fonamenten en cinc eixos:

  1. Conscienciar i sensibilitzar els participants de la importància d'aprendre el català, tant per a la vida diària com per a l’hora de troba feina.

  1. Fomentar la curiositat i el coneixement de la societat on viuen.

  1. Treballar el civisme i les normes bàsiques de convivència ciutadana des d'una perspectiva intercultural.

  1. Treballar els drets i les obligacions dels ciutadans en l'àmbit laboral, sanitari, de serveis socials, l'educatiu, etc.

  1. Fomentar la participació dels alumnes del programa en les activitats que s'organitzen al municipi per tal de facilitar la seva integració. De fet, durant el curs es fan visites a llocs emblemàtic del Vendrell, com ara l'Escola Municipal de Música Pau Casals o el local dels Nens del Vendrell, i hi ha participació activa en activitats culturals com, per exemple, la visita als diferents museus de la població, etc.


En aquest curs, que va començar a l'octubre de 2015, hi han participat un total de 166 persones procedents del Marroc, Colòmbia, Xina, Romania i Paquistan, entre d'altres.

En total, s’han lliurat 106 diplomes, que són les persones que han fet les hores mínimes per obtenir el títol.



©2019 Ajuntament del Vendrell