05-24 rp projecte BULBwEl Centre d'Educació Especial Garbí participarà en la iniciativa "Ballar ens fa bé" promoguda per l'Associació de Professionals de la Dansa a Catalunya (ApdC).

L'objectiu és que els alumnes del Centre facin una aproximació a la dansa com a vehicle per a poder expressar i vehicular les seves emocions a través del treball del cos i el moviment. Tot plegat serà possible gràcies a uns tallers impartits per Irina Martínez, ballarina i coreògrafa, i Joan Laporta, músic i programador multimèdia, els dies 1, 2 i 3 de juny als matins. Aquestes sessions de treball amb els nois i noies del CEE Garbí culminaran el dia 3 de juny, a la tarda (15:15 h), al Teatre Àngel Guimerà, amb la representació de l'espectacle Bulb, en què hi prendran part 14 alumnes de 8 a 12 anys.

Bulb és una escenografia lumínico-interactiva que s'ha creat especialment per apropar la dansa a col·lectius que tenen més dificultat per tenir-hi accés com ara gent gran, persones amb risc d'exclusió social, persones amb discapacitats,etc.

L'espectacle es treballa amb la idea que els cossos en moviment generen energia i aquesta es visualitza amb la llum. El moviment dels ballarins en l'escenari afecta sobre la intensitat de la llum de les bombetes i modula el so.

Des del Centre d'Educació Especial Garbí han mostrat la seva satisfacció de poder prendre part en aquest projecte, ja que la dansa és una disciplina que no treballen al centre i, per tant, és una molt bona oportunitat d'enriquiment per als seus alumnes.



©2019 Ajuntament del Vendrell