05-23 Llibre Andreu NinwEl proper divendres 27 de maig, a les vuit del vespre, tindrà lloc al Museu Deu la presentació del llibre de Lluís Juste de Nin Andreu Nin. Seguint les teves passes.

Molt poques vegades la presentació d'un llibre es fa quan ja ha sortit la seva segona edició i amb l'"ai"!, al cor d'haver de fer-la amb els llibres exhaurits. Això és el que passa amb la novel·la gràfica: Andreu Nin, seguint les teves passes.

Lluís Juste és dibuixant, il·lustrador i ninotaire, conegut també pel seu vincle amb el món de la moda a través de la marca Armand Basi. Ha estat des dels anys 1960 actiu en nombroses publicacions cíviques. Els seus ninots en moltes publicacions de l'oposició contra el franquisme (PSUC, sindicats democràtics, Assemblea de Catalunya..) signat com "El Zurdo", i posteriorment les seves il·lustracions durant anys d'articles de Manuel Vázquez Montalbán a "Mundo Obrero", el van fer popular en temps de la dictadura i la transició.

Als anys vuitanta, i per encàrrec de la Generalitat restaurada, va realitzar la creació del personatge "La Norma", que amb textos de Tísner, va ser la base de la primera campanya per a la normalització de la llengua catalana.

El 2004 apareix la novel·la gràfica Els Nin. Memòries a llaps d'una família catalana, amb l'excusa d'un relat familiar de tres segles, Juste de Nin presenta una crònica minuciosa del nostre país a través de 320 pàgines de dibuixos en format còmic i amb un estil deliberadament manuscrit.

L'acte de presentació anirà a càrrec d'Ernest Benito, membre de la Fundació Andreu Nin i del mateix autor. Tancarà l'acte Martí Carnicer, alcalde del Vendrell.





©2019 Ajuntament del Vendrell