05-18 Sartine Triptic 2 webAquest proper dissabte 21 de maig, a les 20:30 h, dins del Cicle Més Músiques de l’Auditori Pau Casals, l’Orquestra Camerata XXI ens explicarà, en un concert teatralitzat, la història de n’Anton de Sartine.

Imagineu-vos un polític francès de finals del segle divuit, poderós com Richelieu, Fouché o l’actual Manuel Valls. Un polític amb llums i ombres, hàbil, culte i intrigant, l’autèntic “rei” de París en època de Lluís XV. Com a cap de la policia de la ciutat, sabia tot, tot, el que passava a carrers i salons (inclosos amors i “relacions perilloses”) i cap músic, com ara Mozart, podia tocar sense el seu permís. “L’home més ben informat de França” va ser el primer en fugir de la Revolució, deixant un o dos morts al darrere, en mans dels que el buscaven a ell. I va anar a morir a Tarragona. Per què Tarragona? us preguntareu. Potser perquè havia nascut a Barcelona? O hi havia raons ocultes?

Ens ho explicarà ell mateix, amb la millor música del seu temps, un temps de revolució musical. Us presentem tot un personatge: Anton de Sartine.

L’Orquestra Camerata XXI va ser fundada l’any 2003 amb músics, sobretot, de les terres de Tarragona, i també de la resta del país. Des d’aleshores s’ha guanyat ràpidament el reconeixement i l’estima del públic i crítics, essent considerada una de les orquestres més notables del present i amb més projecció de futur, continuant un treball molt estimable de divulgació de la música orquestral a les comarques tarragonines, complint una funció pròpia de servei al territori.

Per aquesta proposta, en què es barreja la interpretació musical i la teatral, l’Orquestra Camerata XXI estarà acompanyada, a l’escenari de l’Auditori Pau Casals, de la soprano Marta Mathéu, de Dani Espasa al clavicèmbal i de l’actor Ricard Farré, conegut pel seu paper de Jordi Vargas a la sèrie televisiva La Riera, que intepretarà a n’Anton de Sartine. La direcció anirà a càrrec de Marc Chornet.

Per a més informació, accediu al web www.auditoripaucasals.cat



©2019 Ajuntament del Vendrell