Museu Deu 250El proper dimecres dia 18 de maig se celebra El Dia Internacional dels Museus (DIM). És un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

L’edició d’enguany està dedicada al tema Museus i Paisatges Culturals, tot reconeixent el paper que juguen els museus en l'educació i l'enriquiment de les cultures, els intercanvis culturals, i en la interrelació i la cooperació dels diferents pobles del món.

El Museu Deu s’uneix a la festa organitzant tot un seguit d’activitats per a tot tipus de públic.

El dimecres dia 18 tindrà lloc la tradicional Jornada de Portes Obertes, d’11 a 14 i de 17 a 19h, però els actes més participatius tindran lloc durant el cap de setmana.

El dissabte 21 de maig, el Museu Deu obrirà de les onze fins a les dues del migdia i de les cinc de la tarda fins a les dotze de la nit.

A les 12 del migdia tindrà lloc l’acte “Converses en anglès” dins el programa ART’books, organitzat per IB-Global English Bureau. Amb el títol “Calsina&Poe” Victoria Ens, escriptora d'anglès tècnic i mèdic, amb més de vint anys d'experiència com a formadora i coach d'anglès per a professionals, va crear el seu primer grup de lectura en anglès "Bookworms' Club" l’any 1996 a Barcelona.  Ara, després de una llarga estada a Escandinàvia, torna a través del IB-Global English Bureau a oferir-nos un extens i cuidat programa de sessions i workshops a l'entorn professional, així com relacionats en el món del plaer de la cultura. En aquesta ocasió, les converses en anglès giraran entorn les il·lustracions que va fer en Ramon Calsina dels contes de Poe. Per assistir a les “converses” cal fer inscripció prèvia.

A les vuit del vespre la Coral Polifònica del Vendrell, sota la direcció de Joan Toldrà, interpretarà “Miserere” de Mn J. Badia.

A les deu de la nit, amb motiu de l’exposició temporal “Origen”, tindrà lloc un concert de música africana a càrrec d’Óscar Valderrrama i Rafa Rodríguez.

El diumenge 22 de maig, a part de la Jornada de portes obertes, d’11 a 14h, a les 12 del migdia es farà un taller familiar titulat “Camins de fil”, a través del qual es viatjarà fins a l’Orient a través de la col·lecció de catifes del Museu Deu i es podrà aprendre com les feien. El taller familiar és per a nens a partir de 5 anys i cal inscripció prèvia, ja que les places són limitades.

Tots els actes són gratuïts.



©2019 Ajuntament del Vendrell