05-17 Living edgewL'exposició Living on the edge. Conflictes i reconciliació en ciutats dividides d'Europa, que explica com les històries de conflicte i de reconciliació s'entrellacen i es reflecteixen en el mirall fragmentat del teixit urbà on tenen lloc, s'inaugurarà el dimecres 25 de maig, a les 20 h, a la Plaça del Tívoli del Vendrell.

La mostra ha estat creada pel periodista Angelo Attanasio i el fotoperiodista Marco Ansaloni, i ha estat produïda per l'Institut Català Internacional per la Pau. A la plaça del Tívoli es podrà veure fins el 12 de juny.

El projecte consisteix en l’exposició fotogràfica i la projecció audiovisual d’un treball periodístic dut a terme en quatre ciutats dividides d’Europa: Belfast (Irlanda del Nord), Mitrovica (Kosovo), Mostar (Bòsnia i Hercegovina) i Nicòsia (Xipre).

Els conflictes que han viscut aquestes quatre ciutats han deixat una profunda empremta entre la seva gent. La població ha quedat dividida en dues parts gairebé aïllades. Malgrat el pes de la història i la divisió que encara marca el dia a dia de la ciutat, persones de totes dues bandes treballen per superar el passat i definir un futur comú més enllà de les diferències.

Living on the Edge mostra com les històries de conflicte i de reconciliació s’entrellacen i es reflecteixen en el mirall fragmentat del teixit urbà on tenen lloc.

Les peces audiovisuals que la complementen es poden visionar al canal youtube de l’ICIP: https://www.youtube.com/user/ICIPtube.

Els autors:

Angelo Attanasio és periodista i realitzador de vídeos. Ha publicat reportatges sobre conflictes, societat, cultura i viatges en països del Mediterrani i els Balcans per a diversos mitjans europeus i llatinoamericans.

www.angeloattanasio.com

Marco Ansaloni és fotoperiodista especialitzat en història, cultura i societat. Enten la història com a punt de partida per descriure experiències de cultures d’altres temps i sentir-se més a prop del moment social present. Destacats mitjans internacionals, com National Geographic, han publicat el seus projectes.

www.marcoansaloni.com



©2019 Ajuntament del Vendrell