05-12 rp regidors barriwEl govern de l’Ajuntament del Vendrell vol fer un pas més en l’àmbit de la participació ciutadana gràcies a la posada en marxa del programa “Regidors al barri”. A partir del proper mes de juliol, els regidors de l’equip de govern visitaran cada mes una de les sis zones en què s’ha dividit el Vendrell.

En concret, a les trobades hi assistiran els regidors les àrees dels quals hagin estat objecte de consulta ciutadana. L'objectiu és que es puguin fer unes dues reunions anuals a cada zona. La divisió ha quedat de la següent manera:

A. Centre de la vila, el Puig i el Pèlag i la Muntanyeta.
B. França, El Cintoi, El Tancat, El Bon Lloc, Mas Levi, Els Boulevards.
C. Tancat del Galan, Mas d'en Gual, el Botafoc i el Nou Vendrell.
D. Oasis Park, Baronia, Vendrell Mar, l'Eden Park, Bonavista i Bonavista Tennis.
E. Barris marítims: Bonavista II (o Bonavista Mar), El Romaní, Zona Sanatori, Pascual Mitja Vila, Sant Salvador, Coma-ruga, el Francàs i el Barri Ferroviari.
F. La Creu, Els Masos de Coma-ruga, Mas Borràs i Mas Astor, Torreblanca, Les Torretes i Sant Vicenç de Calders.

Les associacions de veïns o bé els ciutadans a títol individual que tinguin suggeriments, queixes o propostes sobre temes d'interès general del seu barri o zona hauran de registrar una instància al Servei d'Atenció al Ciutadà per exposar-los. D'aquesta manera, els regidors podran donar una resposta més acurada el dia de la trobada i acompanyar-se de tècnics del tema a tractar, si s'escau.

El calendari de reunions, amb els llocs concrets on es duran a terme, es publicarà properament al web de l'Ajuntament del Vendrell, a l'apartat de Participació Ciutadana. Les sessions seran obertes a tota la ciutadania.
El regidor de Participació Ciutadana, Ferran Trillas, ha explicat que amb aquest programa "es vol complir l'objectiu d'anar avançant cap a una major participació ciutadana, un compromís que tots els partits de govern dúiem al nostre programa, i alhora, donar resposta a les demandes que hem rebut en aquest sentit des de moltes associacions de veïns, especialment, de les més allunyades del centre".


De la seva banda, l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha remarcat que el programa "Regidors al barri" servirà també de "prova pilot" de tota la planificació de participació ciutadana de l'Ajuntament. Com a exemple, ha afegit Carnicer, les trobades poden ser un espai on debatre qüestions com el Reglament de Participació Ciutadana que s'està elaborant.



©2019 Ajuntament del Vendrell