05-12 impuls recuperacio camins webAquesta setmana, Josep Güell, de Sant Vicenç de Calders; Joan Anton Ventura, del Vendrell; Miquel Vives, de Martorell, i Casimir Pla, de Vilafranca del Penedès, tots ells grans enamorats de l’entorn i especialistes en camins històrics han compartit els seu coneixements al voltant dels camins amb Eva Mata, regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Serveis Ambientals de l’Ajuntament del Vendrell.

Des de la regidoria s’està articulant un projecte de recuperació i millora de la xarxa de camins del municipi i es valora de manera molt positiva les aportacions que aquests especialistes han fet al respecte, fruit de l’ampli i profund coneixement que tenen dels camins històrics, el qual han adquirit al llarg dels anys que fa que s’hi dediquen.

Esmentar que Joan Anton Ventura, Miquel Vives i Casimir Pla han fet diferents publicacions al respecte, com és el cas del llibre A peu per la Via Augusta. De Martorell a Tarragona pel Penedès, editat l’any 2013 per Cossetània edicions.

En aquest marc de relació, també es va fer una primera reunió de treball amb la Comissió del Patrimoni Cultural del Vendrell de l’Institut d’Estudis Penedesencs per compartir coneixements i començar a desenvolupar accions de millora, recuperació i dignificació al voltant del tram de Via Agusta, o Camí Ral, que hi ha encara al Vendrell i que, en els propers mesos, s’anirà desenvolupant.

En aquesta línia de treball de la conservació dels camins, el passat diumenge 8 de maig, en el marc de la jornada europea “Let’s clean up Europe”, es va fer una neteja del camí del Vendrell a les Madrigueres.

La regidora Eva Mata ha destacat que “compartir coneixements i sumar els esforços de totes les entitats i persones vinculades a la conservació del patrimoni natural i cultural, amb el suport de l’Ajuntament del Vendrell, és cabdal per poder gaudir d’un entorn de qualitat”.



©2019 Ajuntament del Vendrell