05-11 analisi residus webEl passat dimecres 23 de març, la Regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Serveis Ambientals de l’Ajuntament del Vendrell, amb el suport de l'Estratègia Catalana Residu Zero (ECRZ), va realitzar, de forma simultània a nou punts del Vendrell, una anàlisi del contingut de les bosses de la fracció resta dels residus municipals.

L’acció consistia en agafar bosses de la fracció resta (la bossa de deixalles que no s’han separat selectivament) i classificar-ne els diferents materials dels residus en 10 separacions diferents en funció de la gestió desitjable dels materials: COMPOSTAR, RECICLAR, TRACTAMENT ESPECIAL I REBUIG.

Els resultats d’aquesta acció mostra que el 91,03 % dels residus al Vendrell, no se separen correctament, especialment en pes els residus orgànics de les restes de menjar.

Aquesta pèrdua de materials aprofitables suposa un malbaratament de recursos econòmics i un impacte important en el medi i la salut de les persones.

Així, per als propers anys, les línies de treball en matèria de residus de la Regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Serveis Ambientals són:

- Residus comercials: Fer que la taxa de recollida de residus comercials sigui més justa I estudiar la possibilitat de fer la recollida comercial porta a porta.

- Deixalleria: Fomentar l’ús de la deixalleria.

- Residus domèstics: Estudiar de quines maneres es poden millorar els resultats. Reforçar i millorar la recollida amb contenidors, implantar la recollida porta a porta o dur a terme estratègies combinades.


Nota de premsa amb més informació i resultats de l'anàlisi



©2019 Ajuntament del Vendrell