05-12 Viles termalswAquest passat dimarts 10 de maig, la regidora de Turisme, Eva M. Serramià, va assistir a la Junta de Govern del Consorci de les Viles Termals de Catalunya que es va celebrar a Caldes de Montbui.

A aquesta reunió també hi van ser presents representants de les viles consorciades de Caldes d'Estrac, Caldes de Malavella, Caldes de Montbui, La Garriga i Sant Hilari Sacalm. A la reunió de dimarts, seguint els objectius del Consorci de Viles Termals de Catalunya, es van començar a dissenyar noves accions conjuntes per a la promoció del turisme termal i de benestar de Catalunya. Entre altres coses, el Consorci està planificant el calendari d'assistència a fires, activitats comunes als municipis que en formen part i l'intercanvi d'estades en les mostres que fa cada vila.

Segons la regidora de Turisme, Eva M. Serramià, "la marca Catalunya Termal ens permet promocionar els valors lligats a la riquesa hidromineral i termal de les viles consorciades juntament amb la resta d'atractius turístics que ofereixen aquests municipis, com ara el patrimoni cultural, l'entorn natural, les activitats d'oci, la gastronomia, les festes i les tradicions".

Serramià també ha explicat que un dels temes en què treballa el Consorci és l'adaptació de l'ens a la Llei de racionalització de l'administració pública (LRSAL), que apunta a la necessitat que la presidència de l'ens recaigui en el municipi més gran i amb majors recursos, que en aquest cas seria el del Vendrell. La regidora de Turisme ha explicat que s'ha demanat un informe a l'Associació Catalana de Municipis per veure quina fórmula jurídica es pot adoptar per donar continuïtat als objectius del Consorci de Viles Termals.
Mentrestant, l'ens continua amb una presidència rotatòria, que en aquests moments recau en el municipi de Caldes d'Estrac. Precisament, en la reunió del passat dimarts es va nomenar Rosa Pou, alcaldessa d'aquest municipi del Maresme, com a presidenta del Consorci.

D'altra banda, un altre dels temes que es va posar sobre la taula en la reunió de dimarts va ser el debat sobre el termini de les concessions d'explotació de les aigües minerals, mineromedicinals i/o termals, algunes d'elles en mans privades des de fa dècades, com és el cas del Vendrell. En aquest sentit, la regidora assegura que caldria, mentrestant no es resolgui aquesta qüestió, treballar en línies de col·laboració entre el sector privat i el sector públic per aconseguir un aprofitament de les aigües més obert a tota la població.

En acabar la sessió de dimarts, els integrants de la Junta de Govern del Consorci van fer una visita a les recents actuacions que s'han posat en valor a punts d'interès turístic i cultural de la vila termal amfitriona.©2019 Ajuntament del Vendrell