05-06 rp mes musiques cantaniawL'Auditori Pau Casals del Vendrell encetarà el proper diumenge 15 de maig (12h) el Cicle + Músiques amb l'actuació de la formació nord-americana "The Concordia Band", dirigida per Peter J.Haberman.

Aquesta banda, integrada per 50 joves músics de Minnesota, oferirà un repertori de música americana d'autors com R.Peterson, A.Copland i JP Sousa, i una peça del compositor valencià Serrano Alarcón.

El dissabte 21 de maig el Cicle continuarà amb el concert teatralitzat de l'Orquestra Camerata XXI titulat "Sartine, rei de París", i en què el públic podrà descobrir el personatge Anton de Sartine: l'home més poderós de França i l'autèntic "rei" de París en època de Lluís XV. Com a cap de la policia de la ciutat, sabia tot el que passava a carrers i salons i cap músic, com ara Mozart, podia tocar sense el seu permís. "L'home més ben informat de França" va ser el primer en fugir de la Revolució, deixant un o dos morts al darrere, en mans dels que el buscaven a ell. I va anar a morir a Tarragona. Per què Tarragona? En el concert de la Camerata XXI quedarà explicat a través de la millor música del seu temps, un temps de revolució musical.

El Cicle + Músiques continuarà el dissabte 11 de maig amb el concert del pianista Juan Carlos Rodríguez. Considerat un dels músics més brillants de la seva generació, Rodríguez és un pianista que es caracteritza per la seva fidelitat al text i al compositor, posseïdor d'una refinada tècnica pianística al servei de la música. El 2015 es produeix el llançament internacional d'un nou Àlbum CD per Paladino Music, enregistrat íntegrament a l'Auditori Pau Casals, en el qual Rodríguez interpreta les obres completes originals per a piano de Manuel de Falla, i es pot oferir la possibilitat de contemplar el desenvolupament i influències que abasta el "pianisme" del compositor gadità al llarg del seu repertori.

Aquests dos darrers concerts, el de l'Orquestra Camerata XXI i el de Juan Carlos Rodríguez, es faran a una hora fins ara inusual en aquest cicle: les 20.30h. L'objectiu que es persegueix avançant l'hora dels concerts és, segons la regidora de Cultura Eva M. Serramià, adequar-se a un horari que permeti compaginar les activitats d'oci, cultura i restauració tant abans com després del concert. "És una hora més adequada al públic familiar i que ens acosta al què ja s'està fent a Europa", ha afegit la regidora.

D'altra banda, i com ja és habitual gràcies a la col·laboració de l'Auditori amb els Amics de l'Orgue, el Cicle + Músiques inclourà dos concerts d'orgue a l'Església.

El divendres 13 de maig, a les 21h, serà el torn del Duo Tubox, format per Antonio Casanova al saxofon i Rubén Díaz a l'orgue, una fusió de dos instruments aparentment diferents, tant per cronologia o estil. L'orgue, compost per tubs de diferents formes i famílies (flautes, mixtures, llengüetes,...) i el saxofon, un únic tub: d'aquesta unió sorgeix una nova lectura d'un repertori exclusiu per a aquesta agrupació així com l'adaptació d'obres per aquests dos instruments.

El repertori seleccionat ens aproparà a la música per a orgue ibèric en dos de les seves personalitats més notòries: Antonio de Cabezón (1510-1566) i Juan Bautista Cabanilles (1644-1712), representants de les escoles castellanes i valenciana. Francesco Geminiani (1687-1762) i Johann Sebastian Bach (1685-1750) són el referent italià i alemany de la música del barroc. En aquesta línia d'unió entre el nou i el modern apareix Heitor Villa-lobos (1887-1959) i Denis Bédard (1950).
Per últim, el divendres 10 de juny, a les 21h, serà el torn de l'actuació del Cor Zóngora, acompanyat per Adrià Grandia (viola de roda); Gregori Ferrer (acordió), Pere Olivé (percussió) i Jonatan Carbó a l'orgue.

El Cor Zóngora va néixer l'any 1996 al si de l'Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) i està format per una trentena de noies, la majoria estudiants de l'escola, que treballen per aconseguir una acurada emissió vocal i per oferir una interpretació fidel i rigorosa de tota mena de repertoris, des de música antiga fins a contemporània.



©2019 Ajuntament del Vendrell