05-06 rp mes musiques cantania01wEls propers 11 i 12 de maig arriba, de nou, l'activitat educativa Cantània al Vendrell, enguany amb l'obra "Babaua. Les desventures de Mimí".

Aquest dos dies, el Teatre Àngel Guimerà (TÀG) acollirà tres concerts dels alumnes de 6è de primària de les escoles Àngel Guimerà, Àngels Garriga, Pau Casals, Pla de Mar, Marta Mata, Teresina Martorell i Sagrat Cor del Vendrell, i les escoles Quatre vents de Sant Jaume, Ull de vent de La Bisbal del Penedès, Joan Perucho d'Albinyana, Escola Residència de l'Arboç, escola Sant Julià de l'Arboç, La Parellada de Santa Oliva, Teresa Godes de la Juncosa i Les cometes de Llorenç del Penedès. En total, seran 650 alumnes del Vendrell i la comarca els què participaran en aquesta setena edició del Cantània al Vendrell.

Durant el curs, totes elles han treballat l'obra a l'escola, i el concert suposa la culminació d'aquest treball, amb una experiència musical dalt de l'escenari. Per la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, "cal valorar molt positivament el caràcter comarcal que ha adquirit el projecte Cantània, ja que des de fa tres anys es va obrir a la participació d'escoles del Baix Penedès, seguint amb la voluntat de fer aquest i d'altres projectes culturals més accessibles a tota la comarca".

La cantata "Babaua. Les desventures de Mimí" explica la història de la Mimí, una joveneta càndida i innocent, que viu preocupada pel seu aspecte. Amoïnada per la dificultat de trobar promès, desencisada perquè cap dels seus pretendents no li fa el pes, Mimí rebrà l'ajuda de Cupido. Un Cupido múltiple, que li ofereix un pacte ben original: l'ajudarà a trobar l'home dels seus somnis, si ella accepta fer un fascinant viatge pel temps i l'espai. La música és de Jordi Domènech i el text de Pere Riera.

Els concerts del TÀG es faran el dimecres 11 de maig a les 16.30 h i a les 19.30 h i el dijous 12 de maig a les 16.30h Les entrades tenen un cost de 5€ i es podran comprar una hora abans de cada concert.

Aquesta cantata serà cantada per uns 42.000 nens de 3r, 4t, 5è i 6è d'Educació Primària durant els mesos d'abril, maig i juny de 2016 a L'Auditori de Barcelona, El Vendrell, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat, Vic, Vilafranca del Penedès, Parla, Saragossa, Sevilla, Valladolid, Brussel·les (Bèlgica), Biefeld (Alemanya), Koblenz (Alemanya) i Neustadt (Alemanya).



©2019 Ajuntament del Vendrell