05-05 xocolata webEl passat dimecres dia 4 de maig, al matí, un grup d’alumnes del curs d’alfabetització d’adults en català, organitzat per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament del Vendrell, va participar en l’activitat programada a l’espai xocolata Simón Coll de Sant Sadurní d’Anoia. La sortida es va oferir a un preu reduït i adaptat al grup participant.

A través d’un muntatge audiovisual, les alumnes van poder fer un recorregut pels orígens, la cultura la història i el procés d’elaboració de la xocolata Simón Coll. En un espai adaptat com a planta pilot, van ser testimonis d’una part de com es treballen alguns dels productes. També van poder experimentar amb les matèries primeres, veure les diferents textures i assaborir els tres tipus de xocolata. En tot moment, el grup va estar acompanyat per una guia, qui va fer totes les explicacions de la visita i va donar les pautes per tal de degustar la xocolata de manera òptima. Va ser un matí agradable i les alumnes van poder practicar la llengua catalana en una situació d’ús real fora de l’aula.

És important que els alumnes escoltini intentin parlar en català fora de l'aulaen contextos diferents als purament acadèmics i que coneguin el seu entorn més proper. Una bona manera d’aconseguir això és programar activitats d’aquest caire i potenciar que els alumnes hi participin.



©2019 Ajuntament del Vendrell