05-04 regidor educacio web

El regidor d’Educació, Kenneth Martínez, ha fet públic el cost de la reparació dels greus actes vandàlics que va patir l’escola Pau Casals fa dos caps de setmana. L’arranjament de les destrosses que van afectar vidres de finestres, la tanca del pati, portes i jardineria del centre ha costat 3.300 euros, a banda de les hores de personal de brigada.

Un import que, segons el regidor, hauria d’haver estat destinat a millores dels centres o a activitats educatives i que, malauradament, s’ha hagut d’invertir en arranjar les conseqüències del vandalisme.

El regidor ha fet un crit d’alerta perquè no es repeteixin fets com els soferts recentment per l’escola Pau Casals, i que en els últims anys s’han donat també en la majoria d’escoles del municipi, amb més o menys intensitat. Kenneth Martínez ha apel·lat a la conscienciació ciutadana perquè, entre tots, “respectem les escoles, que són patrimoni de tots”. El regidor ha recordat que les escoles “són béns públics que paguem entre tots i que tenen una missió tan important com educar en el coneixement i en els valors. Haurien de ser sagrades”.

En aquest sentit, Kenneth Martínez, ha destacat la voluntat de l’Ajuntament que les escoles puguin obrir algunes instal·lacions, com ara les pistes esportives, fora de l’horari lectiu, i així guanyar espais públics perquè en pogués gaudir la ciutadania. Perquè això sigui possible, ha dit, “cal que tothom aprengui a respectar els béns comuns”.

Sobre el cas de l’escola Pau Casals, el regidor ha afegit que hores d’ara continua la investigació dels Mossos d’Esquadra per determinar l’autoria de les destrosses i que s’està instal·lant una càmera de videovigilància al centre.



©2019 Ajuntament del Vendrell