04-26 Exposició Energia El Vendrell webLa inauguració serà el dimecres 27 d'abril, a les 19 h.

El Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa apropa al Vendrell, amb la col·laboració de la Regidoria d’Eficiència Energètica, l’exposició “Energia”, que es podrà visitar del 27 d’abril al 17 de juny al Centre cívic L’Estació.

Es tracta d’una mostra amena i divertida que proposa un recorregut per l’evolució de les indústries del gas i de l’electricitat al llarg dels segles XIX i XX, a través dels canvis socials que va provocar l’aplicació de les noves tecnologies i els nous invents. L’exposició presenta també una reflexió sobre el present i el futur de les energies i, alhora, consciencia sobre la importància de fer un ús eficient dels recursos disponibles per a obtenir energia de forma continuada, econòmica i amb un impacte ambiental baix.

Es tracta d’una mostra de petit format, adaptada als espais del Centre cívic, que va acompanyada de cinc mòduls interactius sobre energia hidràulica, energia solar, energia eòlica, el transport energètic i la eficiència energètica amb els que tots els visitants podran aprendre molt més sobre energia.

Així mateix, es planteja el tema de com abordar el futur de l'energia, conèixer les característiques més destacades de cada una de les energies que consumim actualment, oferint una visió global que permeti a cada visitant fer la seva pròpia reflexió, sempre partint de la base que la sostenibilitat, la eficiència i el medi ambient són aspectes claus per el futur energètic.

La Fundació Gas Natural Fenosa

La Fundació Gas Natural Fenosa, fundada l’any 1992 per GAS NATURAL FENOSA, orienta les seves activitats a la promoció de la informació, la formació i la sensibilització de la societat en la millora de l’eficiència energètica i la innovació tecnològica en l’àmbit de l’energia, de forma coherent amb el respecte i la protecció del medi ambient, i promou activitats culturals a través del seu Museu del Gas, dirigides a la preservació i difusió del patrimoni històric i cultural del sector. Així mateix, duu a terme un programa d’ajuda a l’exportació dirigit a petites i mitjanes empreses. Les seves activitats internacionals es duen a terme a Algèria, Argentina, Brasil, Colòmbia, Costa Rica, Mèxic, Marroc, Itàlia, Moldàvia i Sud-àfrica.

El Museu del Gas és un centre cultural ubicat a Sabadell que combina l’exposició permanent amb l’organització d’exposicions i conferències, un programa educatiu per a escoles, activitats per a tots els públics i cicles de cinema i música.



©2019 Ajuntament del Vendrell