04-21 3rSegellwAhir dimecres 20 d'abril va tenir lloc l'acte de lliurament d'acreditacions de la tercera edició del Segell InfoParticipa, en quèeEl Vendrell ha revalidat aquest reconeixement. L'acte va comptar amb la presència de Victòria Camps, presidenta del Consell Certificador, Ferran Sancho, rector de la UAB i Daniel de Alfonso, director de l'Oficina Antifrau de Catalunya.

Durant l'acte, que va tenir lloc a la Sala Moragues del Born Centre Cultural, es van lliurar els guardons InfoParticipa als ajuntaments (3a edició) i consells comarcals (1a edició) que han obtingut la puntuació necessària en el compliment dels indicadors definits pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB. Un dels municipis guardonats ha estat El Vendrell, que ha rebut, per tercer any consecutiu, el Segell de Transparència, amb un compliment del 88.46% dels indicadors. El regidor de Participació Ciutadana, Ferran Trillas, va ser l'encarregat de recollir el reconeixement.

En aquesta edició, el segell ha avaluat 52 indicadors, 12 més que en l'anterior convocatòria, amb un increment del nivell d'exigència, arran de l'entrada en vigor de la Llei de transparència l'1 de gener de 2016.

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB als webs municipals que publiquen informació que facilita a la ciutadania tenir coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast.

Cal recordar que des del passat mes de febrer, i en compliment del que disposa La Llei 19/2014, de transparència, d'accés a la informació pública i bon govern, l'Ajuntament del Vendrell ha incorporat a la seva pàgina web (www.elvendrell.cat) un accés directe al seu Portal de la Transparència i Seu Electrònica. Amb aquest Portal, l'Ajuntament del Vendrell vol facilitar a la ciutadania, les empreses i les organitzacions tant l'accés a la informació pública com a la prestació dels serveis públics d'una manera senzilla i estructurada. Tant el Portal de la Transparència com la Seu Electrònica van ampliant i actualitzant permanentment els seus continguts.

Més informació: Mapa Inforparticipa



©2019 Ajuntament del Vendrell