03-30 recollida medicaments2fwCoincidint amb el Dia Mundial de la Salut (7 d'abril), del 4 al 10 d'abril, les farmàcies del Vendrell van organitzar la tercera campanya de recollida de medicaments sota el lema "Compra un medicament, dóna salut".

La primera edició d'aquesta iniciativa es va fer fa tres anys perquè, des de les farmàcies i des dels serveis d'assistència social, s'havia detectat que cada cop més persones deixen de medicar-se per motius econòmics, i calia fer alguna cosa per evitar els evidents problemes de salut que poguessin sorgir per aquesta manca de tractament farmacològic.

El funcionament de la campanya va ser el següent: les persones que volien col·laborar van poder comprar medicaments a qualsevol de les farmàcies participants i dipositar-los en unes urnes que hi havia per fer la recollida. Al final de les jornades, s'ha fet el recompte del valor econòmic de tot el que es va recollir, que ha estat de 961,27 euros. Ara, aquests diners es donaran a Càritas perquè els puguin destinar, de forma exclusiva, als vals d'ajut per a la compra de medicaments.

Els organitzadors han fet una valoració positiva de la campanya, destacant que la majoria de les aportacions han estat de poca quantitat, però de moltes persones, confirmant així la bona resposta popular que té cada any aquesta iniciativa i l'eslògan de la campanya: "Entre tots donem salut"




©2019 Ajuntament del Vendrell