04-15 rp prou bullying3 webDes d’aquest dilluns 18 d’abril el Vendrell posa en marxa un dispositiu telefònic per atendre possibles casos de bullying, coordinat per la Regidoria d’Educació i de Joventut i l’entitat H2O.

Qualsevol infant, adolescent, jove o família pot trucar al telèfon 633 336 220 per explicar una possible situació d’assetjament que es produeixi tant en un centre escolar com en qualsevol altre espai com ara casals, esplais, clubs esportius, etc. També s’hi poden denunciar casos de ciberassetjament, força freqüents en l’actualitat a causa de la proliferació de les xarxes socials.

La iniciativa neix de la preocupació sorgida davant d’alguns casos d’absentisme escolar greus, detectats en el seguiment que en fa la Regidoria d’Educació. El regidor d’aquesta àrea, Kenneth Martínez, explica que “vam pensar que alguns es podrien donar per problemes de convivència o bullying i per això vam decidir engegar una iniciativa que ens permetés arribar a contactar amb aquests joves i ajudar-los”. Martínez ha deixat clar que la primera línia d’actuació davant d’aquestes situacions és la que es duu a terme a les pròpies aules dels centres i des del professorat i direcció dels mateixos, amb una tasca preventiva que fomenta el respecte i la convivència. “Per tant, si algú truca a aquest telèfon -ha reconegut Martínez- és que ja anem tard”. Tot i això, el telèfon pot ser una manera més fàcil per arribar als joves que estan més allunyats de l’entorn educatiu, o bé les seves famílies, i donar-los una eina per demanar ajuda. La tècnica de salut Clàudia Viñas, que ja treballa al Casal Jove i fa xerrades a molts centres escolars, serà qui atendrà les trucades, avaluarà el grau de risc de cadascuna i mirarà d’orientar cada cas, derivant a especialistes si es requereix.

La campanya “Prou bullying al Vendrell” també permetrà enviar missatges de WhatsApp al mateix telèfon o posar-se en contacte a través de correu electrònic : bullyingvendrell@gmail.com. Des d’aquesta setmana es col·locaran cartells informatius de la campanya pels diferents instituts i centres escolars, així com equipaments del Vendrell com ara la Biblioteca, centres cívics, pavellons esportius, etc.



©2019 Ajuntament del Vendrell