04-13 rp cicle orgue1wLa sisena temporada de concerts d'orgue al Vendrell compta aquest 2016 amb un total de 10 concerts, dels quals ja se n'han celebrat els dos primers.

Aquest nou cicle, organitzat per l'Associació d'Amics de l'Orgue del Vendrell en col·laboració amb el Patronat Municipal Auditori Pau Casals, continua apostant per mantenir un alt nivell en la qualitat dels intèrprets, i alhora, per fer propostes innovadores que combinen la sonoritat de l'orgue vendrellenc amb la d'altres instruments com ara la trompeta, la tenora o el saxòfon, entre altres. En paraules de la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, aquest cicle "permet donar a conèixer artistes locals i internacionals de prestigi i, alhora, ofereix també una acció divulgadora de cada producció que enriqueix el gaudi dels espectadors".

Els dos propers concerts estaran emmarcats també en Cicle Més Músiques: el 13 de maig serà el torn del concert d'Antonio Cánovas i Ruben Díaz (saxòfon i orgue) mentre que el 10 de juny la cita serà amb el Cor Zóngora, Adrià Grandia, Gregori Ferrer, Pere Olivé i Jonatan Carbó: veu, viola de roda, acordió, percussió i orgue.
Ja el 17 de juliol arribarà el tradicional concert d'orgue a la fresca amb Marià Franco i Francesc Pi: tenora i orgue.
El 12 d'agost, i en el marc del Festival Internacional de Música Pau Casals, es farà el concert del prestigiós organista Juan de la Rubia.
El 26 d'agost, en el marc del Cicle d'estiu, la convidada serà l'organista japonesa Satoko Kawagoe. El 16 de setembre serà el torn de Sergi Marquillas i Marc Díaz: trompeta i orgue (Cicle de Tardor). El 4 de novembre actuaran l'Ensemble Nobiles i Juan de la Rubia: veu i orgue (Cicle de Tardor) i el darrer concert, el 16 de desembre, serà un concert de nadales que anirà a càrrec del Ço del Botafoc i Josep Mateu: instruments tradicionals i orgue.

El pressupost d'aquesta temporada de concerts és de 14.000 €. Es pot obtenir més informació al web de l'Associació dels Amics de l'Orgue http://aaov.wordpress.com/.



©2019 Ajuntament del Vendrell