04-13 Dia emprenedorwLa Xarxa Emprenedora de l’Ajuntament del Vendrell, amb la col·laboració de CaixaBank, ha presentat avui la vuitena edició del Dia de l’Emprenedor, que tindrà lloc el proper dijous 21 d’abril a l’Escola Municipal de Música Pau Casals (Passatge del Tívoli, 3-7, El Vendrell).

El Dia de l’Emprenedor és una jornada especialment pensada per a l’emprenedor i l’empresari, i és motiu de celebració pels membres de la Xarxa Emprenedora, que enguany celebra el seu setè aniversari. El programa d’activitats, que es pot consultar a la pàgina web de L’EINA, pretén proporcionar als assistents informació, coneixements, novetats i, sobretot, un espai per a la relació entre les empreses.

La conferència inaugural, “La llavor de la felicitat com a motor de l’èxit emprenedor, a la vida i a la feina”, anirà a càrrec de David Escamilla, comunicador, escriptor i músic. Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia, ha publicat més de quaranta llibres, dirigit i presentat programes de ràdio, i treballat a la televisió. És cofundador i secretari de l’associació Cercle de Negocis Ètics. També és el CEO l’empresa Strategics360, una consultoria de comunicació integral per a empreses amb valors.

Amb la conferència “La llavor de la felicitat com a motor de l’èxit emprenedor, a la vida i a la feina”, Escamilla parlarà de les claus concretes i essencials per assolir l’èxit emprenedor a través de l’assoliment de la felicitat, tant en l’entorn professional com a la vida quotidiana.

Després del coffee break, Ferran Herraiz dinamitzarà la taula rodona: “Compartir les claus de l’èxit. Exemples de bones pràctiques al nostre comerç”. Herraiz és economista, professor associat del Departament d’Economia i Organització d’Empreses de la Universitat de Barcelona, directiu de multinacionals de gran consum, assessor per a diverses empreses i soci director de Newfman i AuladeManagement. En aquesta taula rodona, lligada al món del comerç, es donaran a conèixer casos de bones pràctiques, per a la qual cosa es comptarà amb la participació de diferents establiments del Vendrell.

Un any més, es comptarà amb la col·laboració d’ACCIÓ, l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa. Carles Gòmara, gerent del Departament d’Innovació d’ACCIÓ, parlarà de “Les últimes tendències vistes al Mobile World Congress. Converteix-te en un expert en 50 minuts ”.

Enguany, a l’espai reservat per a la Xarxa Emprenedora, la Unitat de Gestió presentarà la segona edició dels Guardons Benjamí i donarà a conèixer les bases del concurs. A més, al llarg de tot el matí, es disposaran punts d’informació de diferents entitats i associacions empresarials: Diputació de Tarragona, Confederació d’Empresaris de la Província de Tarragona (CEPTA), Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell (CIT), Fundació Privada Cp’Ac – Reempresa, Talent Femení, entre d’altres.

Finalment, tindrà lloc un dinar d’empreses als jardins del Museu Deu, que anirà a càrrec de l’Escola de Turisme del Baix Penedès. Les reserves s’hauran de fer abans del 19 d’abril, enviant un correu electrònic a avazquez@ventall.org o trucant al 977 667 111 (preu: 15€).

L’organització d’aquesta jornada compta amb el suport de CaixaBank com a col·laborador principal de la Xarxa Emprenedora amb l’objectiu de donar suport a la formació contínua i a les activitats de cooperació entre les empreses membres de la mateixa, així com recolzar l’emprenedoria.

Durant la presentació de la jornada, aquest migdia, el director de l’Àrea de Negoci de CaixaBank al Vendrell, Miquel Costa, ha agraït “l’oportunitat de col·laborar amb una jornada com el Dia de l’Emprenedor, que s’emmarca en la nostra voluntat de ser entitat de referència per a tots els nous projectes emprenedors i posar en valora les iniciatives que puguin contribuir al desenvolupament econòmic i social de les economies locals de la comarca”. Costa ha recordat que l’entitat ofereix suport financer de qualsevol projecte o idea empresarial i posa a disposició dels emprenedors la seva àmplia xarxa d’oficines, els seus especialistes en negoci d’empreses, que equipats amb tablets i smartphones atenen al client al seu mateix negoci i els seus serveis de banca online, punters a nivell nacional.

De la seva banda, l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha destacat el fet que els emprenedors i empresaris locals “són per nosaltres peces clau en el procés de recuperació de l’activitat empresarial i la situació de moltes famílies del municipi i per això fem apostes com les d’aquesta jornada i oferim suport a la Xarxa Emprenedora”. Al mateix temps ha agraït la col·laboració de CaixaBank i ha valorat el “segell de confiança” que aporta al projecte del Dia de l’Emprenedor comptar amb un partner d’aquesta importància.

CaixaBank col·labora enguany també amb el projecte Joves amb idees de L’EINA Espai Empresarial, que té com a objectiu fomentar l’esperit emprenedor entre el més joves i aportar-los formació a través de seminaris i tallers de generació d’idees i creació d’empreses. El projecte inclou el concurs d’idees de negoci “Joves amb Idees” com a reconeixement a l’iniciativa emprenedora i al pensament creatiu dels joves participants. CaixaBank atorgarà el premi al projecte més viable.

El Dia de l’Emprenedor d’aquest 2016 ompta també amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Penedès, el Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, ACCIÓ, la Casa d’Oficis de L’EINA Servei d’Ocupació i l’Escola de Turisme del Baix Penedès.

Per a més informació i inscripcions:

            www.leina.org

            https://www.facebook.com/xarxaemprenedora

            comunicar@xarxaemprenedora.org

            900 33 88 33



©2019 Ajuntament del Vendrell