04-01 Sonata VioloncelwEl dimarts 12 d’abril, a les 20h, l’Auditori de l’Escola Municipal de Música (EMMPAC) acollirà el passi gratuït de la pel·lícula “Sonata per a violoncel”, l’òpera prima de la jove realitzadora tarragonina Anna M. Bofarull.

Es dóna la circumstància que algunes de les escenes de la pel·lícula es van enregistrar fa uns dos anys a les instal·lacions de l’escola i fins i tot alguns alumnes i professors hi van fer d’extres.

Abans del passi de la pel·lícula, el compositor de la banda sonora Gerard Pastor farà una breu presentació i es farà una interpretació en directe del tema principal del film, Tema de Júlia, a càrrec d’alumnes i professors de l’escola (Eva Sedó, Judith del Río i Anna Mañé, violoncel i Rosa Bertran al piano).

La cinta explica la història de la Júlia, una reconeguda violoncel·lista que viu completament entregada a la seva música i a qui li diagnostiquen fibromiàlgia. La protagonista intentarà seguir amb la seva vida: llargues hores d’estudi, viatges, assajos i gires per diferents ciutats europees. El film explica com amb el pas dels dies la lluita de la Júlia per tal de seguir tocant es convertirà en un combat amb el seu propi cos.

La temàtica de la pel·lícula ha fet que des de l’EMMPAC s’hagi volgut utilitzar per solidaritzar-se amb els afectats d’aquesta malaltia. Per això, van contactar amb la delegació al Vendrell de l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia (ACAF) i durant la setmana abans i el mateix dia del passi de la pel·lícula s’instal·larà una urna a l’escola perquè tothom que ho vulgui pugui fer un donatiu per l’ACAF. A les instal·lacions de l’EMMPAC també s’hi deixaran tríptics sobre la fibromiàlgia per a qui vulgui més informació de la malaltia i l’entitat. La seva responsable, Elvira Subirats, ha destacat “l’encert d’aquesta pel·lícula a l’hora de donar a conèixer una mica més una malaltia que és invisible, però molt dolorosa”. Subirats ha recordat que el grup vendrellenc de l’ACAF es reuneix cada dijous a la tarda a l’Hotel d’Entitats (de 17h a 19h) i hi fa activitats com ara estiraments, taller de memòria, ball o massatges i relaxació que contribueixen a millorar la qualitat de vida dels afectats.

La regidora de Cultura, Eva M. Serramià, també ha lloat la proposta cinematogràfica d’Anna Bofarull, en el sentit que “Sonata per a violoncel” ha servit “d’una banda, per donar visibilitat a l’Escola de Música Pau Casals, ja que s’hi van fer diversos enregistraments, i de l’altra, també per posar el focus en una malaltia invisible i en les persones que, tot i patir-la, no es rendeixen i tiren endavant”.

La pel·lícula és recomanable a partir de 13 anys.

www.sonataparaviolonchelo.com



©2019 Ajuntament del Vendrell