03-30 recollida medicamentswDel 4 al 10 d'abril, les farmàcies del Vendrell participaran en la tercera campanya de recollida de medicaments sota el lema "Compra un medicament, dóna salut", que es durà a terme coincidint amb el Dia Mundial de la Salut que es commemora el 7 d'abril.

Un any més, l'Ajuntament del Vendrell, Càritas, la Fundació Sant Pau i Santa Tecla i les farmàcies vendrellenques sumaran esforços per aquesta causa solidària. En concret, la campanya va néixer fa dos anys perquè farmàcies i serveis d'assistència social havien comprovat que cada cop hi havia més persones que deixaven de medicar-se per motius econòmics, i que calia fer alguna cosa per evitar els evidents problemes de salut que poden sorgir per aquesta manca de tractament farmacològic. La treballadora social del CAP del Vendrell, Íngrid Bartés, ha explicat que han arribat a la conclusió que alguns ingressos hospitalaris o atencions a urgències es podrien evitar si les persones haguessin pogut tenir accés a la medicació prescrita.

El funcionament de la campanya serà el mateix d'anteriors edicions. Del 4 al 10 d'abril els clients de les farmàcies podran comprar-hi medicaments (escollint-los d'una llista que tindrà cada farmàcia i tots ells sense requerir recepta mèdica) i dipositar-los en unes urnes que hi haurà a les farmàcies per fer-ne la recollida. Al final de la campanya es farà un recompte del valor econòmic de tot el que s'hagi recollit i els diners es donaran a Càritas perquè els pugui destinar, de forma exclusiva, als vals d'ajut per a la compra de medicaments.

Joan Carles Guitart, responsable de Càritas, ha explicat que l'any passat es van aconseguir recaptar 2.105 € en la campanya, que van permetre oferir 203 ajuts per medicaments amb els quals es van poder ajudar a 71 famílies.

El regidor de Serveis Socials, Rafel Gosálvez, ha animat a tothom a col·laborar en aquesta campanya, de la qual ha valorat molt positivament el treball en xarxa entre els diferents agents que hi participen. En aquest sentit s'ha expressat també la farmacèutica Carme Mestres, que ha destacat el fet que en anteriors edicions ha participat molta gent del Vendrell, tot i que amb aportacions petites.

De la seva banda, el regidor de Sanitat, Ferran Trillas, ha agraït el paper de les farmàcies participants "ja que l'èxit de la campanya rau en la capacitat que aquestes tenen per difondre la iniciativa entre els seus usuaris i per animar-los a contribuir-hi".



©2019 Ajuntament del Vendrell