03-30 pacte AlcaldesEl dimecres 30 de març, a l’Ajuntament del Vendrell, es presentarà el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible en un acte obert a tota la ciutadania.

L’Ajuntament del Vendrell ha finalitzat la primera fase de l’elaboració d’un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), que serà l’eina que guiarà al municipi a arribar al 2020 amb un 20 % menys de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) respecte al 2005, complint amb els compromisos adquirits en el marc del Pacte d’Alcaldes.

Aquesta primera fase ha consistit en realitzar un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de GEH associades als principals sectors d'activitat. L’inventari ha permès detectar els sectors que tenen major impacte a nivell d’emissions, com són el transport i el sector domèstic, causants del 47% i el 26% de les emissions, respectivament. De la mateixa manera, ha permès conèixer el total d’emissions de GEH del 2005, que es comptabilitzen en 171.387 t CO2, i calcular el 20 % de reducció per al 2020.

Per aconseguir aquesta reducció, que correspon a 35.821 t CO2, l’Ajuntament del Vendrell durà a terme diverses accions, tant en l’àmbit municipal com del propi Ajuntament, sobre els sectors d’afectació del PAES, com són el terciari, el residencial, el transport i el tractament de residus. L’Ajuntament del Vendrell ja ha iniciat la segona fase on es definirà el Pla d’Acció que ha de permetre assolir els objectius de reducció establerts.

El proper dimecres 30 de març, a les 12 h, a l’Ajuntament del Vendrell, tindrà lloc un acte obert a tota la ciutadania on s’explicarà què és el Pacte d’Alcalde i es presentaran els resultats del PAES i accions proposades. Un cop finalitzada la part de presentació, s’obrirà un torn de preguntes als assistents per resoldre dubtes i poder generar un debat al voltant d’aquest pla.



©2019 Ajuntament del Vendrell