03-19 Tall N340 19M 05 webTot i que la meteorologia no va ser del tot favorable, el passat dissabte, 19 de març, gairebé mig miler de persones es van congregar a l’entrada de la urbanització Torreblanca, del Vendrell, per participar en el tall de la N-340, a la rotonda de Coma-ruga, convocat pel Pacte de Berà. Aquesta mobilització se sumava al tall que es va fer simultàniament a la rotonda del Perelló.

L’acció va comptar també amb el suport de la Federació Empresarial d’Auto-Transport (FEAT), que s’hi va afegir amb dues caravanes de vehicles pesats que van realitzar una marxa lenta per la N-340 un cop finalitzats els talls. Amb aquesta doble acció el territori va voler fer un pas més en la demanda al govern de l’estat de solucions per als problemes de sinistralitat i col·lapse de la N-340, i la reivindicació de la gratuïtat de l’autopista AP7 fins que no es completi el desdoblament de l’autovia A-7.

Al final del tall, l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va llegir l’acord de ple que molts ajuntaments ja han aprovat per demanar al Ministeri de Foment solucions per a la carretera N-340 (l’Ajuntament del Vendrell el va apreovar el 30 de setembre de 2014). En l’atenció als mitjans de comunicació presents, Carnicer va explicar que “des de la darrera mobilització del passat mes de novembre a l’Arboç no s’ha rebut cap resposta per part del Ministeri de Foment. Per això, es va convocar aquesta mobilització i, si continuem sense resposta, hi haurà una nova manifestació que es preveu fer-la l’entorn de l’Arc de Barà”.

Es va comptar amb la participació d’associacions de veïns i entitats del territori, una de les quals va ser la colla castellera Nens del Vendrell que va fer un pilar per finalitzar el tall de la N-340 a la rotonda de Coma-ruga.



©2019 Ajuntament del Vendrell