03-17 rp joves amb idees webS’ha iniciat la novena edició del concurs “Joves amb idees”, un projecte de l’Ajuntament del Vendrell que, a través de l’EINA Espai Empresarial, té l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor entre els joves i motivar-los per tal que generin idees empresarials i valorin l’autoocupació com a possible sortida professional, i que compta amb el suport de "la Caixa".

Per al desenvolupament del programa, es compta amb la col·laboració dels centres d’educació secundària del municipi que ofereixen estudis de batxillerat i cicles formatius. Concretament, en aquesta novena edició del concurs, hi participen el Col·legi Sagrat Cor, l’institut Andreu Nin, l’institut Baix Penedès i l’institut Mediterrània.

L’activitat consta d’una primera fase integrada pels seminaris i tallers de generació d’idees i creació d’empreses, que pretenen aproximar el món de l’empresa i la figura de l’empresari als estudiants, estimular la seva creativitat i treballar conceptes com ara la viabilitat comercial i econòmica. A partir d’aquí, els joves s’hauran d’organitzar en grups i desenvolupar una idea de negoci.

Enguany, les idees de negoci s’han de centrar en el Mercat Municipal , un dels pilars fonamentals del centre comercial del Vendrell. L’objectiu és apropar aquest espai als joves, ja que s’ha constatat que la majoria dels seus clients són majors de 45 anys i, a més, s’ha copsat un desconeixement d’aquest lloc per part de la població més jove.

De tots els treballs presentats, els que se seleccionin com a finalistes s’hauran de exposar davant d’un jurat el divendres 13 de maig, a l’Escola Municipal de Música Pau Casals, en un acte obert al públic.  

Al llarg de les vuit edicions que s’ha dut a terme el concurs “Joves amb idees”, hi han participat 683 joves i s’hi han presentat 146 idees de negoci, algunes d’elles de gran originalitat. El regidor d’Ocupació, Kenneth Martínez, destaca que “aquest concurs és un projecte consolidat al Vendrell i és una aposta de futur perquè al municipi hi hagi un important teixit empresarial i, per això, és primordial començar des dels instituts promovent el foment de l’emprenedoria”.



©2019 Ajuntament del Vendrell