03-14 Rp concentració 19mwAquest migdia, el representants del Pacte de Berà han fet una crida a la ciutadania a sumar-se a la mobilització convocada per aquest proper dissabte 19 de març, durant la qual es tallaran dos punts de la carretera N-340: un al Vendrell, a la rotonda de Coma-ruga, i l'altre, a la rotonda del Perelló.

L'acció compta també amb el suport de la Federació Empresarial d'Auto-Transport (FEAT) que s'hi afegeix amb dues caravanes de vehicles pesats que realitzaran una marxa lenta per la N-340 un cop finalitzats els talls.

Amb aquesta doble acció el territori vol fer un pas més en la demanda al govern de l'estat de solucions per als problemes de sinistralitat i col·lapse de la N-340, i la reivindicació de la gratuïtat de l'autopista AP7 fins que no es completi el desdoblament de l'autovia A-7.

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha explicat que des de la darrera mobilització del mes de novembre a l'Arboç no s'ha rebut cap resposta per part del Ministeri de Foment. Carnicer ha animat a tots els ciutadans, així com entitats i associacions "a fer seves les reivindicacions de solucions per aquesta via tant important i a convertir la de dissabte en una gran mobilització que superi el mig miler de participants que va tenir la de l'Arboç". És per això que des de les diferents institucions i organismes s'està fent diverses crides a la ciutadania. En el cas del Vendrell, per exemple, aquest dimecres 16 de març, a les 20h, s'ha convocat una reunió amb les entitats per demanar-los que se sumin a l'acte de diumenge.

Els talls de carretera estan convocats a les 12h, pel qual es demana que els participants hi acudeixin a les 11.30h per qüestions d'organització. Està previst que els talls tinguin una durada d'una hora, aproximadament. També s'ha avançat que s'habilitaran autobusos per aquelles persones que no disposin de vehicle privat i vulguin sumar-se a la mobilització. Dos sortiran des de l'Arboç i dos més des d'Altafulla. En els propers dies es donaran els detalls dels horaris de sortida dels busos.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, ha volgut posar l'accent en el fet que l'elevada sinistralitat de la N-340 no només preocupa a les Terres de l'Ebre, sinó que els accidents són també un greu problema a les comarques del Baix Penedès i el Tarragonès. En aquest sentit, ha apel·lat al govern central a plantejar "mesures globals pel territori i no solucions parcials".

Per la seva part, l'alcalde d'Altafulla i diputat al Congrés per En Comú Podem, Fèlix Alonso, ha expressat la seva confiança en la Proposició no de Llei que la seva formació presentarà a la propera Comissió de Foment. El document reclama la gratuïtat de l'AP-7 des de Castelló fins a Vilafranca del Penedès en els trams on no està construïda l'autovia A-7 .

Horari dels autobusos (Hi haurà dos vehicles per a cada ruta)



©2019 Ajuntament del Vendrell