03-09 Loreto AramendiwAquest divendres 11 de març, a les 21h, comença la temporada de concerts de l’Orgue del Vendrell amb l’actuació de l’organista Loreto Aramendi. Aquest magnífic instrument, situat al cor de l’Església del Vendrell, acollirà el primer concert de la programació organitzada pels Amics de l’Orgue.

Una programació consolidada, durant tot l’any, de concerts per i amb aquest orgue construït per L. Scherrer al segle XVIII, restaurat ara fa sis anys. L’organista Loreto Aramendi farà sonar aquesta meravellosa joia del Vendrell amb la Tocata BUX WV 156 de D. Buxtehude, seguit de Tiento V del quinto tono de F. Correa de Arauxo i Toccata per l'Elevatione de G. Frescobaldi. El Dialogue de N. de Grigny donarà pas a les obres del compositor barroc per excel·lència, J.S. Bach, que en aquesta ocasió seran l’Allegro del Concert en la menor BWV 593   i O Mensch, bewein dein Sünde gross, BWV 622. Arrodoniran el concert Ou s'en vont ces gays bergers Tambourins A la venue de Noel de M. Corrette, la Toccata prima- Apparatus musico-organisticus de G. Muffat i Litanies de J. Alain.

Loreto Aramendi, originaria d’Orio, obté els títols superiors de piano, clavicèmbal, orgue i música de cambra al Conservatori de San Sebastià. Posteriorment va anar al Conservatoire National Regional de Bayona a estudiar orgue amb Bernadette Carrau i Esteban Landart, obtenint la Medalla d’Or i el Primer Premi en acabar el cicle de perfeccionament. Una vegada traslladada a Lyon, estudia al Conservatori Nacional Superior de Lyon on va se li va atorgar el primer premi d’orgue al finalitzar el cicle superior i el Diploma Nacional d’Estudis Superiors en l’especialitat d’orgue.

Ha ofert nombrosos recitals en festivals com Quincena Musical, Festival d’orgue de San Jean de Luz, Barroco Aire, Els Orgues de Catalunya,rte Orgánica, i en d’altres festivals tant a Espanya com a tàlia, Bèlgica, França, Holanda, Buenos Aires i EEUU.

Actualment és professora al Conservatori Professional Francisco Escudero de San Sebastià i organista titular de l’orgue Cavaillé Coll ( 1863) de la Basílica de Santa María del Coro de San Sebastià.

Una gran artista que farà sonar els restaurats i ben afinats tubs de l’Orgue del Vendrell per a omplir de música l’Església del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell