03-02 junta seguretat local1wLa Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell ha acollit aquest migdia la reunió de la Junta Local de Seguretat, una trobada que ha confirmat l'efectivitat del treball conjunt entre els diferents cossos policials que operen al municipi.

La reunió ha comptat amb l’assistència del nou delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris; del Director dels Serveis territorials d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, de l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, del regidor de Policia Municipal, Rafel Gosalvez i dels responsables de la Policia Municipal, dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Civil i del Cos Nacional de Policia. L’alcalde ha donat a conèixer que aquest treball coordinat ha permès que els fets delictius coneguts baixessin al Vendrell un 10,9% en l’últim any. D’aquests, ha destacat la significativa reducció dels delictes contra el patrimoni en un 13,7%.

A la Junta d’avui també s’ha posat de relleu la reducció de l’accidentalitat al Vendrell en un 20,3%, fruit del treball dut a terme en aplicació del Pla local de Seguretat Viària del Vendrell, que ha inclòs un important treball preventiu i un increment de dispositius de control. Cal destacar que en aquest darrer any no s’ha produït cap víctima mortal per accident en vies urbanes del municipi.

Del balanç en matèria de seguretat ciutadana, l’alcalde també ha recordat la felicitació que ha rebut recentment l’Ajuntament del Vendrell del Síndic de Greuges de Catalunya per la gestió feta des del Vendrell vers la problemàtica del top manta. En aquest sentit, Martí Carnicer ha fet extensiu el reconeixement del Síndic a tots els cossos de seguretat que treballen conjuntament al municipi en el control del top manta.

L’alcalde també ha volgut constatar un altre factor positiu tractat a la Junta, com és l’augment que s’ha registrat de la col·laboració ciutadana en temes de seguretat. A banda de l’increment que s’ha produït de trucades i comunicacions dels ciutadans per alertar de possibles fets delictius, també s’ha consolidat la feina que es fa des de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat en temes de mediació veïnal i comunitària.

Un altre dels punts que s’han tractat a la Junta Local de Seguretat ha estat el de les ocupacions il·legals d’habitatges. En aquest sentit, l’alcalde ha volgut diferenciar l'ocupació per una necessitat social de l'ocupació que porten a terme alguns grups organitzats que volen fer negoci ocupant pisos buits. Martí Carnicer ha manifestat que s’està treballant intensament per controlar aquests casos, que tot i ser pocs en nombre, cal combatre. El delegat del Govern, Òscar Peris, ha recordat que ja s’ofereix la col·laboració de l’Agència Catalana de l’Habitatge, però alhora ha recollit el prec de l’alcalde per tal que traslladi al Departament de Justícia la necessitat que aquests casos siguin tractats amb més diligència des de l’àmbit judicial.



©2019 Ajuntament del Vendrell