03-01 Olibots Santa Oliva webUn equip de la comarca, Els Olibots de Santa Oliva, aniran a la final d'Espanya del FIRST LEGO League El Vendrell, que es farà a Girona el 12 de març.

El passat cap de setmana, 27 i 28 de febrer, l'Escola Municipal de Música Pau Casals va acollir el Torneig Classificatori FIRST LEGO League El Vendrell, organitzat per l'EINA de l'Ajuntament del Vendrell, en conveni amb la Fundació Scientia, patrocinat per IDIADA i amb la col·laboració de Robotix Penedès i Ametller Origen.

FIRST LEGO League és un programa que va néixer el 1998 als Estats Units que ha anat creixent internacionalment fins que s’ha arribat a la xifra actual de la participació de més de 200.000 nens i nenes de 80 països. L’objectiu d’aquest programa és generar noves formes d’aprenentatge per capacitar i animar els estudiants a millorar els seus coneixements i comprendre millor el món que els envolta. Els nens i nenes que participen en l’edició d’aquest any de la FIRST LEGO League han de resoldre un repte relacionat amb el reciclatge i reutilització de material.

El dissabte va ser el torn del Junior FIRST LEGO League, en el qual els participants més joves, distribuïts en 36 equips, van presentar uns projectes molt interessants. I el diumenge, al matí i a la tarda, van tenir lloc les presentacions dels projectes dels 20 equips del FIRST LEGO League El Vendrell, dos dels quals, els guanyadors del premi Fundació Scientia, optaven a la classificació per participar a la final d'Espanya, que tindrà lloc el 12 de març, a Girona.
 
Els premis van ser els següents:

MATÍ
Premi Fundació Scientia al guanyador: Olibots, de Santa Oliva.
Premi Casa Ametller/Robotix Penedès al comportament del Robot: Trek-Kings Montagut, de Vilafranca del Penedès.
Premi Applus+ Idiada al Disseny del Robot: Mr Lego Manyanet, de Begues.
Premi Urbaser al Projecte Científic: Burlaos Manyanet Les Corts, de Barcelona.
Premi Ajuntament del Vendrell als Valors FLL: Els Increïbles de la Granja, de l'escola Montagut, de Vilafranca del Penedès.

TARDA
Premi Fundació Scientia al guanyador: Nevergiveup, del Col·legi Sant Ramon, de Vilafranca del Penedès.
Premi Casa Ametller/Robotix Penedès al comportament del Robot: Casaltineitors, de Vilafranca del Penedès.
Premi Applus+ Idiada al Disseny del Robot: The Lego Group LIRA, del Vendrell.
Premi Urbaser al Projecte Científic: Magikarps, del Col·legi Sant Ramon, de Vilafranca del Penedès.
Premi Ajuntament del Vendrell als Valors FLL: Els Pagesos del Circell, de Moja.   ©2019 Ajuntament del Vendrell