03-01 CicleJazzwL’Auditori Pau Casals té a punt un nou Cicle de Jazz, que manté l’objectiu establert des de fa setze anys de fer una programació de qualitat amb artistes del món del jazz de primera línia i artistes emergents. Enguany, amb una especial atenció a la veu com a instrument destacat.

La regidora de Cultura, Eva M. Serramià, ha destacat el fet que aquest sigui un cicle “que obre aquest tipus de música tant viva i atractiva a diversos espais del municipi, no tan sols l’Auditori, sinó el Museu Deu, l’Església, la Biblioteca o l’escola Músics, per arribar així al major públic possible”. A més, ha dit, amb el valor afegit de combinar les propostes jazzístiques amb altres disciplines artístiques com el cinema o la fotografia.

El Cicle arrencarà el dissabte 12 de març amb l’Eva Fernández Group (22h), liderat per aquesta jove promesa del jazz català que destaca com a saxofonista i cantant. Presentaran a l’Auditori That Darkness, el primer treball discogràfic d’Eva Fernández i el seu quintet.

Dissabte 19 de març serà el torn de l’Eri Yamamoto Trio (22h), encapçalat per aquesta pianista japonesa, considerada una de les pianistes més originals del jazz d’avui. El seu estil amb el piano és singular i la seva capacitat improvisadora està carregada de frescor i espontaneïtat.

El Cicle de Jazz continuarà el dissabte 26 de març (22h) amb l’Horacio Fumero Trio, que presentarà el treball discogràfic “Vols”, una barreja estils autòctons, jazz, blues i la creativitat i vasta cultura musical d’Horacio Fumero.

L’abril l’encetarà el concert de gospel i orgue protagonitzat l’1 d’abril (21h) per Messengers & Ramon Escalé, un concert dirigit per aquest organista, que acompanyarà aquests joves solistes d’intensa expressivitat i formació musical. Tindrà lloc a l’Església parroquial del Vendrell.

L’endemà dissabte 2 d’abril (22h), l’Auditori Pau Casals acollirà el concert de la cantant Susana Sheiman, de poderosa veu i gran personalitat escènica, i la seva formació Open Gate, que es caracteritza per la llibertat i flexibilitat que els seus membres aconsegueixen en els directes. Precisament, a l’Auditori presentaran el seu darrer treball “Open Gate”, enregistrat al mateix equipament de Sant Salvador.

El dissabte 9 d’abril (22h) serà el torn de la Big Band de l’Escola Músics del Vendrell dirigida per Víctor Verge i el Cor Essència dirigit per Argemí Curto, que cediran la direcció a Ramón Escalé en un concert conjunt on es barrejaran els estàndards de jazz i gospel.

El divendres 15 d’abril (20.30h), el Museu Deu serà l’escenari de l’actuació del Max Sunyer Trio, liderat pel veterà guitarrista català, que hi presentarà “Illa imaginada”, un treballinspirat en l’illa de Mallorca.

El dissabte 16 d’abril (22h) l’Auditori Pau Casals rebrà el pianista Lluís Capdevila, que presentarà el seu CD “Diàspora”, el seu àlbum debut en el món del jazz. Música que el pianista Lluís Capdevila ha escrit inspirant-se en les vivències dels últims vuit anys a Nova York.

La següent proposta del cicle serà el divendres 22 d’abril (20.30h) i tindrà lloc a l’Escola Músics del Vendrell. Serà una projecció d’una pel·lícula muda amb música en directe a càrrec del pianista Carles Robert.

La darrera proposta del cicle serà el divendres 29 d’abril (20.30h) a la Biblioteca Pública Terra Baixa, amb el concert d’Emuvejazz&Xavi Díaz&Javi Martínez&Isidre Ruiz, un concert dels combos de l’Escola Músics del Vendrell acompanyats de Xavi Díaz i Javi Martínez a la guitarra i Isidre Ruiz a la bateria i percussió.

Per oferir un atractiu més als espectadors de l’Auditori Pau Casals, del 12 de març al 16 d’abril, el vestíbul de l’Auditori acollirà una exposició de fotografies de mestres del jazz obra del fotògraf tarragoní Albert Nel·lo titulada “Gent Jazz”.

Ja fora del cicle, però en dates similars, durant la presentació del Cicle de Jazz, s’ha donat a conèixer també que l’orgue del Vendrell acollirà un important concert el divendres 11 de març (21h) a càrrec de l’organista Loreto Aramendi.

Per a més informació i compra d’entrades per als concerts del Cicle de Jazz, es pot consultar el web www.auditoripaucasals.cat.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell