02-22 Conservatori Vila-secawL'Orquestra Händel, junt amb solistes i el grup de cambra del Conservatori de Vila-seca, tancaran aquest diumenge 28 de febrer, a les 12 del migdia, la programació del Cicle de Joves Intèrprets 2016 de l'Auditori Pau Casals.

La primera part del concert hi haurà l'actuació de dos solistes i grup de cambra: el guitarrista Hugo Campoy que interpretarà El Decamerón Negro del compositor cubà Leo Brouwer i el contrabaixista Jesús Moreno, que acompanyat de Marc Torres al piano, reviuran al compositor argentí Astor Piazzolla amb la peça musical Contrabajeando.

Clourà la primera part l'actuació del Quintet Apol·lo format per Oriol Almodovar i Lluc Semis als violins, Adrián Morena a la viola, Àngela Guillén al violoncel i Enrey Felipe Acosta al piano. N'interpretaran l'Allegro ma non tropo del Quintet per a piano i corda núm. 2 Op. 81 del txec Antonin Dvorak.

A la segona part, l'Orquestra Händel ens oferirà la Suite "Dels temps de Holberg" Op. 40 per orquestra de corda del compositor noruec Edvard Grieg i l'Allegro del Concert per a piano i orquestra KV.488 de W.A. Mozart. En aquesta composició l'Orquestra Händel anirà acompanyada de Carlos Bujosa al piano, el qual ha estat el guanyador del concurs "El solista i l'orquestra", una iniciativa del mateix Conservatori de Música de Vila-seca.

L'Orquestra Händel va ser creada el 1989 dintre del projecte d'orquestres pedagògiques del Conservatori de Vila-seca. Es tracta d'una orquestra de caràcter docent, integrada per alumnes de Grau Professional, que ha actuat arreu de Catalunya, havent realitzat també concerts a altres indrets d'Europa, com ara Mallorca, Girona, Cuenca, Andorra, Tuttlingen i Leverkusen.

Ha estat l'encarregada d'obrir la temporada de concerts de tardor del Teatre Fortuny de Reus i participa habitualment en el cicle de joves intèrprets de l'Auditori Pau Casals del Vendrell i en la programació de primavera de l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca.

El seu irector és Rafael Fabregat, professor de violí i cap del Departament de Corda del Conservatori de Vila seca.



©2019 Ajuntament del Vendrell