02-15 Pianistes ESMUC negrewAquest diumenge 21 de febrer, a les 12 del migdia, els alumnes de piano de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) oferiran un concert d’obres de piano del gran repertori d’aquest instrument a l’Auditori Pau Casals, inclòs en el Cicle de Joves Intèrprets.

Gerard Morató, Carles López, Daniel Taoada i Juan Songel són quatre dels estudiants de piano més destacats de l’Escola, que ens oferiran un programa que mostrarà la diversitat de repertori que gaudeix l’instrument protagonista d’aquest concert: el piano.

Així, el concert inclourà des de la melancòlica Sonata L118 de Domenico Scarlatti fins a una altra sonata composta dos segles més tard, la fascinant Sonata nº1, del recentment traspassat Pierre Boulez. I si el segle XIX va ser el segle del piano no és d'estranyar que en el concert hi hagi tres representants conspicus d'aquest període musical: Johannes Brahms amb la Sonata op. 5, una bona mostra de l'exuberància juvenil de les seves primeres obres; Franz Liszt amb unes variacions que va compondre sobre un motiu cromàtic de la cantata «Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen» del seu venerat Johann Sebastian Bach; i Frédéric Chopin amb una de les seves peces de maduresa més brillants, l'Scherzo nº4. En aquest univers de pianisme transcendent, no hi desentona la figura d'Isaac Albéniz, que va assumir les innovacions tècniques de Liszt i el llenguatge harmònic dels impressionistes francesos per escriure una de les obres cabdals del piano dels inicis del segle XX, la suite Iberia, de la qual Corpus Christi en Sevilla és una de les peces més mecànicament exigents.

Des del Departament de Piano de l'Escola Superior de Música de Catalunya sempre han procurat que els alumnes adquireixin, durant els quatre anys d'estudis, una bona pràctica en la interpretació en públic del repertori estudiat, una activitat que es considera essencial per a la formació de qualsevol músic. A l’ESMUC els estudiants de piano tenen l'oportunitat de tocar en els quatre concerts que organitzen al llarg del curs, però a més de l'activitat concertística dins de la pròpia Escola, ofereixen als alumnes la possibilitat de tocar fora de l'Escola.És per això que fa quatre anys van endegar una iniciativa com «Piano a Catalunya», un cicle de concerts que apropa els nostres estudiants als Conservatoris i escoles de música del país.

El recital d’aquest proper diumenge és fruït de la col·laboració entre l’Auditori Pau Casals i l’ESMUC per a poder conèixer la nova fornada de pianistes del país i la tasca educativa que des de l’Escola es realitza



©2019 Ajuntament del Vendrell