02-15 Festa barriwLa Taula Comunitària del barri de Ca l’Escori i els Pisos Planas i la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell han organitzat pel proper dissabte dia 27 de febrer la segona edició de la “Festa al Barri”. Una festa oberta a la participació de tothom on, a partir de les 4 i fins les 7 de la tarda, hi haurà activitats per a totes les edats: tallers i manualitats, jocs infantils, mostres de ball, titelles, castells, berenar pels petits i moltes coses més.

Aquesta és una iniciativa que ha sorgit de les entitats que participen a la taula comunitària per dinamitzar i promoure activitats que afavoreixin la participació d’entitats i ciutadania en aquest barri. Les entitats participants que organitzen la festa al barri són: Associació de Veïns de la Carretera de Valls Nord i entorns, Ass. de Dones Al-Manar, Ass. Cultural de Joves de Catalunya, Ass. Cultural Àrab del Baix Penedès, Ass. Joven de Ur, Creu Roja, La Ballaruga, Ass. Dones del Món, La Trinxera, i Nens del Vendrell. I també les regidories de Serveis Socials, Educació i Joventut, l’Escola Teresina Martorell, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.

Què és la Taula Comunitària?

La taula comunitària del Vendrell és un punt de trobada d’associacions i persones per crear vincles i promoure noves iniciatives que permetin l’intercanvi entre generacions i el coneixement de les diferents cultures que hi ha al Vendrell. És un punt de trobada viu i dinàmic en el què, depenent dels projectes i iniciatives, se sumen noves entitats i persones que volen participar de les activitats que es van generant.

La taula va néixer fa dos anys des de Serveis Socials i l’Associació CEPS Projectes Socials. Mica en mica s’ha anat consolidant com a espai col·laboratiu que permet sobretot un treball en xarxa, de manera que les mateixes entitats que hi participen, paral·lelament, gràcies a la taula comunitària, han endegat nous projectes.

Gràcies al paper actiu que tenen les entitats, a més de la festa, la taula comunitària organitza durant tot l’any tallers, xerrades i d’altres iniciatives com ara classes de català i castellà per a persones estrangeres, xerrades sobre els drets i deures de les comunitats de veïns, xerrades de sensibilització sobre la violència envers les dones, cursos de cuina, cursos d’autoestima, i moltes més. Aquestes propostes donen fruit gràcies a la coordinació de la regidoria de Serveis Socials i la implicació de les regidories d’Educació, Joventut, la Policia Local i els Mossos l’Esquadra.

Es pot trobar informació sobre les activitats de la Taula Comunitària al Facebook: Desenvolupament comunitari al Vendrell o bé trucant a la regidoria de Serveis Socials.



©2019 Ajuntament del Vendrell