02-15 Guanyadora Concurs Mestres Xatonaires Maria Gallego webEl passat diumenge 14 de febrer, el Vendrell va celebrar la Xatonada Popular amb el 30è Concurs de Mestres Xatonaires, la 29a Exhibició de Xatonaires Infantils i la 23a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals.

La guanyadora del Concurs de Mestres Xatonaires va ser la vendrellenca Maria Gallego. La segona classificada va ser Griselda Soler, el tercer Salvador Rovira, la quarta Immaculada Recasens, el cinquè Josep Ll. Fernández i la sisena Rosa Machuca.

A l'Exhibició de Xatonaires Infantils hi van participar més de 200 nens i nenes que havien fet els cursets "Aprèn a fer xató". Durant el matí  es van repartir 1.500 degustacions de xató.

Enguany, les persones que es van acostar a la Rambla van poder gaudir de diferents activitats paral·leles que s'havien programat: tallers relacionats amb els ingredients del xató i amb la cuina que incorpora la ciència per fer emulsions, gelificacions i esferificacions, i una exhibició de ball a càrrec del grup "Penedès Swing".

A més, durant tot el matí a la Rambla hi va haver estands relacionats amb el món del xató, la Fira de productes alimentaris naturals i artesanals, jocs infantils, trobada d'intercanvi de plaques de cava, actuació de la colla castellera Nens del Vendrell i ruleta solidària que, aquest any, la seva recaptació ha estat de 300 euros i s'ha destinat a l'Associació d'Afectats d'Esclerosi Múltiple.

El regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, ha valorat molt positivament el desenvolupament d'aquesta festa gastronòmica "que porta molts visitants a la vila, tant de la comarca com de fora, per tastar el nostre xató".



©2019 Ajuntament del Vendrell