02-09 MatinsEl Síndic de Greuges, Rafel Ribó, ha presentat al Parlament l'informe sobre comerç irregular a la via pública, en què reclama una acció contundent envers el top manta que comporti una sortida a la precarietat dels manters.

 

En l’informe (pàg.4), el Síndic destaca “com a exemple de bona pràctica la celebració el 18 de març de 2013 al Vendrell d'una primera jornada sobre el top manta, que va reunir assistents de tot l'Estat per tractar un fenomen que fins llavors no havia estat objecte de cap trobada de debat i que des del món municipal aplegués diferents visions i perspectives. La segona edició d'aquesta jornada va tenir lloc el 14 d'abril de 2015 i els documents de conclusions d'ambdues edicions es poden consultar al web municipal de l’Ajuntament del Vendrell: http://elvendrell.net/jornada-sobre-el-top-manta-cid-927

El Síndic considera que l'actuació policial s'ha de complementar amb un pla paral·lel que garanteixi alternatives laborals o socials per als venedors afectats; que cal una major sensibilització del consumidor sobre les repercussions negatives del fet d'adquirir productes falsificats al top manta i titlla d’intolerable la permissivitat de les administracions públiques.

El passat dilluns 8 de febrer ho van explicar al programa Els Matins de TV3 el Síndic de Greuges, Rafel Ribó, i l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer. També es van recollir les opinions del secretari de la Confederació de Comerç de Catalunya Miquel Àngel Fraile.

L’informe del Síndic es pot consultar a la següent pàgina web: http://www.sindic.cat/ca/page.asp?id=53&ui=4019



©2019 Ajuntament del Vendrell