02-05 RefugiatswLa Biblioteca Pública Terra Baixa dedica una part del seu programa d'activitats del mes de febrer a un tema de la màxima actualitat: la problemàtica dels refugiats. També ha editat una Guia bibliogràfica i documental sobre aquest centre d'interès temàtic.

L'exposició al vestíbul de la Biblioteca està presidida per una reproducció de la fotografia guanyadora del segon premi del Word Press Photo 2015, realitzada per Massimo Sestini, i reproduïda a la biblioteca amb el permís de l'autor, i es completa amb una selecció de llibres i pel·lícules, així com un recull de notícies de premsa dedicades a aquesta temàtica.

La fotografia, titulada "Operació Mare Nostrum", mostra una embarcació repleta d'immigrants que van ser rescatats a poques milles del nord de Líbia per una fragata italiana i que reflecteix tota la cruesa de la realitat que els refugiats pateixen.

Durant el mes de febrer també s'hi celebraran dues activitats relacionades. La primera tindrà lloc el dimecres dia 17 a les 19.00 hores, i consistirà en una xerrada a càrrec de Rosa Vendrell amb el títol Neus Català seguim aprenent de tu. La conferència estarà centrada en la vida d'aquesta supervivent del camp d'extermini de Ravensbrück que va conèixer molt de prop la realitat dels refugiats.

Així mateix, el dijous 25, a les 19.00 hores, se celebrarà una sessió audiovisual amb el passi de diferents documentals. Sota el títol Documentals independents B: reportatges de guerra de Laya Films, es tracta d'una proposta impulsada des de la Filmoteca de Catalunya i que va a càrrec de la Federació Catalana de Cineclubs. Durant la sessió es projectaran Els tapers de la costa, Aragón 1937, Conmemoración del XIX Aniversario de la Revolución Rusa, Refugiados de Guerra i Catalunya Màrtir.

A més a més, el proper dimarts 9 de febrer es presentarà la nova programació del TÀG, Teatre Municipal Àngel Guimerà del Vendrell, que també presentarà alguna proposta relacionada amb aquest eix temàtic.



©2019 Ajuntament del Vendrell